Київ

Будівельники повідомили, коли насправді завершать першу чергу будівництва Подільського мосту

956 0
Будівництво мосту триває

Першу чергу будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу в Києві планують завершити на початку листопада. Про це повідомляє дорожня компанія Autostrada, яка займається будівництвом Подільського мосту.

Мостобудівельники та дорожники нині влаштовують ізоляцію бетонних поверхонь проїзної частини та тротуарів, асфальтують автомобільну частину мосту. Паралельно зводять земляний насип для будівництва підходів до мосту та влаштовують підпірні стінки.

Окрім того, встановлюють систему водовідведення, мостове бар'єрне огородження та шумозахисні екрани.

Нагадаємо, 9 жовтня міський голова Віталій Кличко заявив, що Подільсько-Воскресенський міст планують відкрити уже «найближчими тижнями».

Читайте також: На старті фініш. Чи відкриють у Києві восени Подільсько-Воскресенський міст

Нагадаємо, раніше в КМДА обіцяли частково відкрити рух Подільсько-Воскресенським мостом у вересні

Також мер Києва Віталій Кличко заявляв, що будівництво Подільсько-Воскресенського мосту планують завершити у 2024 році. 

Раніше ми писали, що керівник генпідрядної організації, що займалась будівництвом Подільського мосту, піде під суд.

Крім цього до суду скерували обвинувальні акти відносно двох субпідрядників. У межах слідства зусиллями прокуратури забезпечено реальне відшкодування ними збитків на суму 3 млн грн.

Зазначимо, раніше повідомлялося про завершення досудового розслідування відносно ще трьох фігурантів цього провадження, а саме щодо першого заступника керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» – замовника робіт, та керівника генпідрядної організації (останні ознайомлюються з матеріалами провадження в порядку ст. 290 КПК України). А також щодо керівника підрядної організації, обвинувальний акт відносно якого у січні 2023 року вже скеровано до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозри у справі про розкрадання приблизно 150 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!