Будівлю з унікальним для Львова фахверком реконструюють. Там будуть кафе й офіси

2747 0
Вище фахверку будуть офісні поверхи, а заклад громадського харчування – у його межах.
Візуалізація з виконкому ЛМР

Візуалізація з виконкому ЛМР

У Львові на вулиці Богдана Хмельницького, 121 планують реконструювати і звести будинок побутового обслуговування із закладом громадського харчування. Відповідне рішення для ТзОВ «Велпласт» затвердив виконавчий комітет Львівської міськради 21 липня.

Дозвіл на реконструкцію дали на ділянці, де збережено унікальний для Львова фахверк (каркасні конструкції, в яких основою будівлі є вертикальні стояки та горизонтальні бруси, з'єднані для жорсткості похилими підкосами).

Читайте також: Між будинками з 80-х у Львові збудують багатоповерхівку з паркомісцями під дитмайданчиком

«Йдеться про вулицю Хмельницького, де збережено достатньо унікальний дерев’яний фахверк в місті. Цей об’єкт розглядали на містобудівній раді і архітектори вийшли з переконливою концепцією збереження цього фахверку з формуванням офісних поверхів вище нього і закладом громадського харчування у межах фахверку», – сказав під час засідання головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Фахверк також пропонують закрити склом і в майбутньому демонструвати як архітектурну цінність цілого району.

«Вважаємо, що таке рішення є доцільним. Крім того, тут мають сформувати громадський простір і підземний паркінг, який буде розташовано під комплексом», – додав архітектор.

Читайте також: На Сихові збудують каплицю і недільну школу 

Зазначимо, що будівля розташована у зоні Ж-2 – зона малоповерхової квартирної забудови (до 4-х поверхів включно), частково зона ТР-2 – зона транспортної інфраструктури відповідно до плану зонування територій (зонінгу) Шевченківського району. Гранично допустима висота будівель може становити 15,50 м, а максимально допустимий відсоток забудови – 83%.

Дозвіл отримало для ТзОВ «Велпласт», кінцевими бенефіціарами якого, за даними YouControl, є Мар’яна Адашинська та Валерія Мушкета. Основним видом діяльності цього ТзОВ є неспеціалізована оптова торгівля.

Читайте також: У Львові хочуть збудувати офіси зі зміщеним поверхом. Рішення поки не прийняли

Нагадаємо, що 21 липня виконком ЛМР також прийняв рішення про будівництво каплиці та молодіжного центру в районі вулиць Пасічної-Зеленої, не буде недільна школа на 80 учнів.

Крім того, дали дозвіл на будівництво багатоповерхового житлового будинку із підземним паркінгом на вулиці Рівній, 19. Там буде житловий будинок поміж торцевими стінами існуючих будівель 80-х років. Він матиме 5 поверхів.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!