Київ

Будівництво біля Солом’янському парку. Кияни звертаються до міністра інфраструктури

594 0
Активісти вже упродовж 3-х років виступають проти робіт на межі зеленої зони

В Солом'янському Ландшафтному Парку пройшов мітинг проти скандальної забудови на вулиці. Генерала Шаповала 1-3. Громада звернулась до міністра інфраструктури Олександра Кубракова. Про це повідомляє ГО «Збережемо Солом’янський парк».

У суботу, 2 березня, активісти черговий раз зібралася на пікет проти будівництва житлового комплексу CitiZen поруч з ландшафтним парком. Місцеві жителі закликають міністра інфраструктури Олександра Кубракова втрутитися у ситуацію.

«Обвал парку восени, руйнація пішохідних доріжок та екосистеми парку, численні підтоплення прилеглих будинків та аварійно небезпечні роботи на зсувонебезпечній ділянці, будівництво всупереч Генплану Києва та відкриті судові справи – це не повний перелік порушень та подій проти яких виступають кияни», — кажуть активісти, які вже упродовж 3-х років виступають проти робіт на межі зеленої зони.

Нагадаємо, нещодавно в парку вирубали ділянку дерев нібито через шкідників, проте відразу почали прокладати лінії електропередач на тому ж місці.

Представники ТОВ «Міськбудальянс», яке відповідає за будівництво біля Солом’янського парку, закликають місцевих жителів не перешкоджати перенесенню високовольтної лінії. Компанія стверджує, що роботи, які ведуться на замовлення ДТЕК Київські електромережі, є цілком законними та спрямовані на забезпечення стабільності електропостачання району.

Також забудовник зазначає, що зведення об’єкта відбувається на призначеній для будівництва ділянці та наголошує, що жодного зеленого насадження в парку забудовником знищено не було.

За даними Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, генпідрядником будівництва на ділянці по вулиці Генерала Шаповала, 1-3 є ТОВ “Сігма-Білдінг”, а замовниками – ТОВ “Смарт-Девелопмент” та ТОВ “Міськбудальянс”.

За даними Opendatabot, кінцевим бенефіціаром, власником та засновником ТОВ “Смарт-Девелопмент” є син покійного ексмера Києва Омельченко Олександр Олександрович. Йому належить 50% статутного капіталу.

Іншим кінцевим бенефіціаром, власником та засновником ТОВ “Смарт-Девелопмент” є родина тенісиста Станіслава Селюка (загинув у 2013 році): Владислава Селюк, їй належить 25% статутного капіталу, залишок (по 8,33%) – іншим членам родини Селюків – Нікіта, Деніс, Александр. 

Другий замовник ТОВ “Міськбудальянс”, який до 2021 року належав  Максиму Половку, який також є кінцевим бенефіціарним власником “Еко-Буд-Трейд”. Половка київські активісти пов’язують із ексспівголовою фракції “Блоку Леоніда Черновецького” у Київраді Денисом Комарницьким.

Кінцевими бенефіціарними власниками та засновниками “Міськбудальянсу” є Андрій Чихун (50%) та Роман Тарасюк. Чихуна пов’язують із тим же Денисом Комарницьким, а Тарасюка із львівським бізнесменом, ексдепутатом Львівської облради та нардепом VII скликання Ігорем Кривецьким за прізвиськом “Пупс”.

“Еко-Буд-Трейд” прославилася як субпідрядник скандального будівництва Подільсько-Воскресенського мосту, що отримало зі столичного бюджету загалом понад 6 млрд грн. 

За дозвільними документами, назва об’єкта: “будівництво будівель готельного, офісного та багатофункціонального призначення на вулиці Генерала Шаповала, 1-3 у Солом’янському районі”. Однак сам об’єкт за тими ж документами зареєстрований за кодом ДКБС:1122.1 (будинки багатоквартирні масової забудови).

За даними bild.ua житловий комплекс CitiZen матиме  чотири будівлі: 1-поверхову, 14-поверхову, 16-поверхову та 21-поверхову.

Активісти, які виступають проти будівництва, представили проєкт спортивного простору замість будівництва ЖК на території столичного Солом'янського ландшафтного парку. Концепцію Soloma Sport Park розробила громадська організація «Збережемо Солом'янський Парк».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!