Будівництво євроколії із Варшави до Брюхович розпочнеться наступного року

3326 0
Наразі потяг курсуватиме із Варшави до Рава-Руської.
УМОВНЕ ФОТО

УМОВНЕ ФОТО

Наступного року планують розпочати будівництво залізничної євроколії, що сполучатиме Варшаву та Брюховичі прямими потягами. Наразі розробляють проєкт реконструкції існуючої колії Рава-Руська – Брюховичі. Про це повідомив у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

«Наразі колія облаштована до Рава-Руської, найближчим часом вже поїде потяг. Також вже розпочали працювати над проєктом реконструкції існуючої залізничної колії до Брюхович. Цього року його мають завершити, а також провести експертизу», – каже він.

Читайте також: Євроколія зі Львова до Варшави може коштувати 50 мільйонів євро

Зазначимо, польська залізнична компанія повідомляла, що з червня планує розпочати рейси з Варшави до Рави-Руської. В обох напрямках курсуватиме потяг, розрахований на 240 пасажирів. Як зазначили у міністерстві, новий рейс дозволить розвантажити автомобільні пункти пропуску. З Варшави потяг прямуватиме до міста Рава-Руська, де пасажири після проходження прикордонно-митного контролю зможуть скористатися рейсами Укрзалізниці.

Нагадаємо, на початку 2022 року Львівська міськрада, «Укрзалізниця», а також представники польських громад підписали меморандум про початок відновлення ділянки залізниці від «Рава-Руської». Загальний проєкт передбачає будівництво євроколії між Варшавою й Києвом через Львів. Першу ділянку колії вже почали будувати. Лінії проходитимуть від українського міста Рава-Руська до польського села Хребенне. Нові лінії будуватимуть поруч із наявними, а не замінятимуть старі.

Зауважимо, що раніше на Всеукраїнському форму міської мобільності представник Львівської міськради Антон Коломєйцев казав, що Євроколія з Польщі не доходитиме до залізничного вокзалу Львова. Найімовірніше, євроколію прокладатимуть до станції Скнилів, що неподалік від аеропорту. Вокзал зі станцією запропонують зʼєднати за допомогою шатлів-автобусів.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!