Стало відомо, коли між Львовом та Варшавою запустять прямі потяги

4290 0
До кінця року Україна хоче побудувати першу європейську залізничну колію.
Фото умовне

Фото умовне

До кінця року Україна планує побудувати першу європейську залізничну колію. Вона сполучатиме Львів та Варшаву прямими потягами.

Джерело: RP.PL

Першу ділянку колії вже почали будувати. Лінії проходитимуть від українського міста Рава-Руська до польського села Хребенне.

«Ми до кінця 2023 року продовжимо цю ділянку до Львова по наявній широкій колії. У майбутньому це створить можливість курсування прямих поїздів Варшава – Львів, без пересадок і змін шасі», — зазначив директор офісу міжнародних проєктів «Укрзалізниці» Володимир Шемаєв.

У планах також побудувати нові шляхи з Кракова до Львова через польське село Медики та від Дорогуська через Ягодин до Ковеля. Хоча таким чином стандартна залізниця вийде лише на кілька десятків кілометрів вглиб України, вона з’єднає європейську залізничну систему з важливими залізничними вузлами та пунктами перевалки вантажів.

Читайте також: У серпні з Польщі до Рава-Руської почне курсувати новий потяг

За прогнозами  «Укрзалізниці» такі зміни дозволять розвантажити дороги та збільшити кількість поїздок потягами.

Нагадаємо, що у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко зазначив, що минулого року від Рави-Руської до кордону з Польщею відремонтували колію і вокзал, а також відкрили митний пост. 

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!