Єврейський комітет оскаржує будівництво приватного пологового у Львові на Раппопорта

7261 1
Будувати приватний пологовий на Раппопорта планує фірма дружини львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського.

«Представництво Американського об'єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу» хоче через суд скасувати дозвіл на будівництво ТзОВ «Лемберг медікал центр» приватного медичного центру із пологовим будинком на вулиці Раппопорта,6. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Читайте також: У Львові дозволили збудувати ще один приватний пологовий будинок. Візуалізація

Медцентр планують побудувати поблизу пологового відділення комунальної 3-ї лікарні Львова. На думку Об'єднання комітетів для євреїв, земельна ділянка, розташована на вул. Рапопорта, 6, входить у межі території пам`ятки історії місцевого значення – Старого єврейського кладовища ХІV століття.

«Це територія поховань. Єврейська громада розглядає це (будівництво – ред.) як наругу. Крім того, там вже є пологовий, то для чого будувати поруч приватний, яка може бути тут конкуренція і про що», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник представництва Шейхет Мейлах.

Об’єднання комітетів через Господарський суд Львівської області хоче скасувати дію ухвали ЛМР про дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Раппопорта, 6, на підставі якої, власне, й видали містобудівні умови та обмеження.

Наразі суд витребував документи від міської ради. Судове засідання, як уточнив Шейхет Мейлах, призначене на 24 березня. Крім цього, ТзОВ «Лемберг медікал центр» позивається до Міністерства культури через скасування наказу про затвердження науково-проектної документації меж і режимів використання зон охорони пам`яток, за яким до Держреєстру нерухомих пам`яток занесли як об`єкт культурної спадщини «Старе єврейське кладовище», що розташований між вулицями Рапопорта, Базарна, Броварна та Клепарівська.

Читайте також: Доньку Козловського оштрафували за огорожу на Дорошенка

Зазначимо, що відповідні містобудівні умови та обмеження на будівництво приватного медичного центру виконавчий комітет ЛМР погодив 18 жовтня торік. Під час розгляду цього питання начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко зауважила, що будинок на Раппопорта, 6 історично належав до комплексу єврейського шпиталю, тому забудовнику варто обговорити цей проєкт з єврейською громадою.

Скрін із платформи Інтерактивний Львів Центру міської історії Центрально-Східної Європи

Земельна ділянка площею 0,25 га, на якій планують будувати, призначена для будівництва і обслуговування будівель громадської забудови. Висота споруд не має перевищувати 18 м, що становить приблизно 6 поверхів, а відсоток забудови – 52%.

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Лемберг медікал Центр» належить дружині львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського Юлії, а керівником фірми є він сам.

Христина Гоголь


Читайте також:
1 Березня, 2020 14:06
666 ... цікаво було б почути , скільки євреїв ховали у Львові кожного року за часів срср і скільки за незалежної України ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!