«Відвідувачів майже не було», – власники 25-річної «Цукерні» у Львові про зміну давнього інтер'єру

15962 0
В мережі такий кардинальний ремонт в кафе, що працює на Староєврейській від 1999 року, назвали «вбивством закладу».
Фото з сайту агенції YOD Group

Фото з сайту агенції YOD Group

В ресторані-кондитерській «Цукерня» на вулиці Староєврейській, 3 у Львові зробили ремонт і повністю змінили інтер’єр. Заклад працює в місті від 1999 року, ремонт там зробили вперше за цей період. Новий дизайн обурив чимало львів’ян, в мережі почали писати, що таке оновлення – це «вбивство закладу».

Читайте також: «Ще з тих часів». Як у центрі Львова збереглося радянське кафе

На фото зліва – дизайн зараз, з правого боку – попередній дизайн 

«На фото – кінець моєї особистої історії довжиною в більш ніж 20 років. Я з острахом дивилася у Facebook на фото нового інтер'єру Цукерні, але вживу все виявилося набагато гірше. Це був острівець іншого Львова – того, яким він був до радянської окупації. Цукерня була не лише про їжу. Це було про відновлення традиції, культуру і інтелегентність. Про тяглість. Про те, що не вдалося знищити. Вся ця історія залишилась в минулому. Дуже прикро, що власниці дали дизайнеру вбити свій заклад», – написала Тамара Злобіна, кандидатка філософських наук, головна редакторка «Гендеру в деталях».

Водночас співвласниця «Цукерні» Світлана Роман у коментарі Tvoemisto.tv пояснила, що останнім часом у закладі було мало відвідувачів. До того ж, мали проблеми з вентиляцією та опаленням, тому прийняли таке рішення.

Меню в закладі не змінилося, зокрема, залишився і відомий десерт «Кремівка», торт, в основі якого листкове тісто і ніжний заварний крем. Він знаний тим, що це улюблений десерт Папи Римського Івана Павла ІІ.

Всі крісла й столи, які були до ремонту, також залишилися. Їх лише перемалювали, пояснює співвласниця «Цукерні».

«Так склалися обставини. Були певні технічні моменти.. треба було кардинально змінювати світло, опалення. Вже дуже давно ми робили ремонт і багато що перестало працювати. Вентиляція була стара, опалення. Усе треба було змінювати і змінювати кардинально».

У новому дизайні закладу, каже Світлана Роман, відтворили стиль артдеко 1930-хх років. Дизайн розробляла агенція YOD Group. Серед їхніх проєктів, зокрема, відпочинковий комплекс Emily Resort у Винниках, власниками якого є діти бізнесмена Григорія Козловського.  

Читайте також: Садовий сказав, чи вимагатиме повернути громаді землю навколо колишнього Винниківського озера

До слова, кафе «Цукерня» було відоме серед львів’ян своїм вишуканим та водночас простим інтер’єром. Для відвідувачів у «Цукерні» є кілька залів. В меню є салати, стейки, перші страви тощо, великий вибір кави та чаїв. У 2003 році «Цукерня» перемогла у конкурсі «Галицький лицар» у номінації «Кращий бренд року».   

На сайті «Цукерні» про заклад пишуть так:

«Як спитаєте, з чого почалася наша солодка історія, ми пригадаємо наших бабусь. за будь-яких обставин вони прагнули наповнити дні затишком і красою. навіть коли єдиною доступною розкішшю був запах домашньої випічки. 

Наша історія почалася з їхніх родинних рецептів у затертих зошитах. рецептів, що обожнювали поколіннями. рецептів, що згодом підкорили містян і гостей Львова.

Наша історія почалася в 1999 році та триває досі. до старих-добрих страв і солодощів ми додали cучасні інтерпретації десертів і страв європейської кухні. як і 25 років тому ми готуємо їх із перевірених органічних інгредієнтів і заправляємо любов'ю до гостей і шаною до традицій».

Зазначимо також, що, за даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, 75% приміщення належать львів'янкам Любові Федоренко, а 25%  – Світлані Роман. 

Софія Шавранська

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!