Садовий сказав, чи вимагатиме повернути громаді землю навколо колишнього Винниківського озера

7805 0
Йдеться про продаж Винниківською міською радою земельної ділянки, де зараз працює відпочинковий комплекс «Емілі Резорт».
Emily Resort

Emily Resort

Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував, чи готова Львівська міськрада звернутись до суду, щоб земельну ділянку довкола колишнього Винниківського озера повернули громаді. Про це він зазначив в інтервʼю редакції «Твоє місто».

Читайте також: НАБУ відкрило справу через приватизацію землі навколо винниківського озера

«Там без мене вже було стільки звернень, і стільки є, що, думаю, вони мають чим зайнятися і що робити. Якщо будуть докази і прокуратура буде мати чіткі підтверджуючі документи, то звичайно ми будемо працювати в унісон з державою. Я не хочу створювати комусь проблеми, коли і так ті проблеми створили різні правоохоронні органи…
»сказав Андрій Садовий, відповідаючи на запитання ведучого. 

Міський голова також зазначив: 

«Я знаю, що до кожного бізнесу у Львові мають запитання правоохоронці, дуже багато запитань. Як правило, коли відбуваються судові процеси, то прокуратура вступає у справу і робить це в інтересах міста. Наприклад, є багато магазинів «Близенько». Станом на 2022 рік і на початок 2023 року заробітна плата була критично мінімальною, декілька тисяч гривень. Я написав десь 500 листів у різні правоохоронні органи, і мені приємно, що сьогодні «Близенько» легітимно і чесно сплачує заробітну плату, податки. В мене до них немає жодних зауважень», – повідомив Садовий.

Читайте також: Ділянку навколо колишнього озера у Винниках, ощ належить дітям Григорія Козловського, поділили на сім частин

Як інформувало Tvoemisto.tv, у 2023 році стало відомо про кримінальне провадження, яке відкрили у НАБУ через продаж Винниківською міською радою земельної ділянки, де зараз працює відпочинковий комплекс «Емілі Резорт». З ухвали Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду випливає, що детективи вважають ціну продажу заниженою, а сама ділянка, на їхню думку, належить до земель водного фонду. 

Йдеться саме про ту ділянку площею 15,9958 га, яку Винниківська міська рада продала наприкінці 2020 року ТОВ «Академія футболу» Григорія Козловського за 17,5 млн грн, і до продажу якої з’явились запитання у детективів НАБУ. 

Згодом власниками цієї ділянки стали п’ятеро дітей Григорія Козловського, а наприкінці 2023 року вони поділили її на сім частин.

Tvoemisto.tv зверталось за коментарем до юристів проєкту «Свої Люди» Bihus.Info, і юрист, який ознайомився з фактами справи, вважає, що поділ ділянки може бути викликаний бажанням ускладнити повернення ділянки до комунальної власності. Водночас, за його словами, це не унеможливлює її повернення до комунальної власності, що підтверджується практикою Верховного суду останніх років.

Читайте також: Як Винниківське озеро стало «басейном»

Своєю чергою, юрист вважає малоймовірним, що в межах кримінального провадження вдасться вирішити питання із поверненням ділянки у комунальну власність. Позов про витребування ділянки може подати Львівська міська рада (як правонаступник власника – Винниківської міської ради) або прокурор в інтересах держави в особі Львівської міської ради, у випадку якщо рада не здійснює чи неналежним чином здійснює захист інтересів держави.

Нагадаємо, родина бізнесмена Козловського розбудувала довкола водойми відпочинковий комплекс. Наприкінці січня 2022 року там у тестовому режимі запрацювали лижні траси. А у червні 2022 року на місці озера відкрили елітний відпочинковий комплекс «Emily Resort», який розпочали будувати ще у 2018 році. Детальніше про те, що сталось із Винниківським озером, довкола якого з'явився відпочинковий комплекс, читайте у нашому ексклюзивному матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!