Бундестаг схвалив постачання важкого озброєння Україні

743 0
Документ дозволяє постачати ефективні, зокрема важкі, озброєння та складні системи через Німеччину.
Фото: АР

Фото: АР

Німецький парламент схвалив постачання важкого озброєння Україні. Постанову під назвою «Захист миру та свободи в Європі – всебічна підтримка України» підтримали переважною більшістю голосів. Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє Bild.

Читайте також: Допомога буде зростати, але нам потрібні стійкість і єдність

«За» проголосували 586 депутатів,100 проголосували «проти», 7 утрималися. Депутати закликали федеральний уряд «продовжити і, по можливості, прискорити постачання в Україну необхідної техніки, а також розширити постачання за рахунок важкого озброєння та складних систем».

Документ тепер дозволяє федеральному уряду «постачати ефективні, зокрема важкі, озброєння та складні системи через Німеччину» в Україну. Експорт озброєнь обговорюватиметься у тісній співпраці з партнерами по НАТО.

При цьому надання озброєння Україні має відбуватись так, щоб не послабити обороноздатність самої Німеччини, заявили парламентарі.

Читайте також: В Німеччині понад 40 країн обговорили стратегічну підтримку України

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц тривалий час опирався постачанню важкого озброєння Україні. Напередодні стало відомо, що Німеччина передасть Україні зенітні самохідні установки Gepard. Крім того, компанія Rheinmetall подала запит до уряду на передачу Україні 88 вживаних танків Leopard та сотні БМП Marder, а група Krauss-Maffei Wegmann подала запит щодо сотні САУ «Panzerhaubitze 2000».

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!