«Історична зустріч». В Німеччині понад 40 країн обговорюють стратегічну підтримку України

1604 0
На зустрічі присутній також міністр оборони України Олексій Резніков.
Ллойд Остін і Олексій Резніков на зустрічі на авіабазі США Рамштайн у Німеччині/Reuters

Ллойд Остін і Олексій Резніков на зустрічі на авіабазі США Рамштайн у Німеччині/Reuters

На авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині проходить стратегічна зустріч Консультативної групи щодо оборони України за участі понад 40 країн, відтак і тих, які не є членами НАТО, передає Європейська правда. 

У промові на початку міністр оборони США Ллойд Остін назвав цю зустріч історичною, зазначивши, що її мета – допомогти Україні перемогти у війні, розпочатій вторгненням росії, і підготувати оборонні потужності України до майбутніх викликів. Він розповів, що після візиту до Києва переконався у невідкладності оборонних потреб України, зазначивши, що у багатьох столицях поділяють цю думку. 

Читайте також: Британія скасувала всі мита на експорт з України

Остін також відзначив, що Україна мужньо протистоїть російські агресії, тоді як росія веде війну через особисті амбіції путіна. 

«Російське вторгнення є необгрунтованим, безвідповідальним і протиправним, це атака проти світового порядку, заснованого на правилах і виклик для вільних людей по всьому світу… Країни-однодумці об’єднані у підтримці України у цій боротьбі проти імперської російської агресії», – сказав він. 

Читайте також: Суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж путін

Нагадаємо, що держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін у неділю, 24 квітня, приїжджали з таємним візитом до Києва, де оголосили про нову військову допомогу Україні. Під час візиту Ентоні Блінкен та Ллойд Остін повідомили про іноземне військове фінансування для України та 15 країн-союзників і партнерів на суму 713 мільйонів доларів. Для Києва при цьому передбаили близько 322 мільйони доларів. 

Крім того, 21 квітня президент США Джо Байден оголосив про надання Україні масштабного пакету військової допомоги на суму 800 мільйонів доларів. У новий пакет озброєнь увійдуть гаубиці, артсистеми і боєприпаси. Однак не про всю зброю, яку отримує Україна, повідомляють відкрито.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!