Політична реклама

Бути кельнером у Львові. 4 особливості професії

2558 0
Львів – місто кав’ярень і ресторанів. Хто створює цей образ зсередини і як це – бути львівським кельнером – дізналось Tvoemisto.tv.
Фото tvoemisto.tv

Фото tvoemisto.tv

21 травня, у День кельнера, всіма особливостями професії з Tvoemisto.tv поділився офіціант пивної ресторації «Кумпель» Дмитро Юрик.

Представляти Львів. Престиж роботи кожен розцінює по-своєму. Ситуація змусила мене піти працювати у цей бізнес. І спочатку я думав, що це буде тимчасова робота. Згодом набув певного досвіду і стало цікавіше працювати.

Робота кельнера полягає не в тому, щоб просто принести їжу, позбирати брудний посуд... У нас буває дуже багато туристів. Їм потрібно багато розповідати, і не тільки про їжу. Їжа – лише частина нашого галицького колориту. Та й часто люди питають у кельнера речі, які не пов'язані з їжею. Часто ми продаємо туристам, власне, продукт, який їх цікавить у Львові – каву, пиво...

Постійно навчатись. Постійно треба проводити навчання для кельнерів – тренінги, курси підвищення кваліфікації. Часто кельнерами працюють люди, які взагалі цьому не вчились. Але навіть ті, хто вчився, отримують лише основи (знань), які мають потім вдосконалювати. Випускників доводиться перевчати, знання у них бувають просто застарілі.

В цьому повинне бути зацікавлене і місто, яке відоме своєю кухнею, ресторанами. Але найважливіше – бажання працювати над собою.

Спілкування і нові друзі. У нас є постійні клієнти і знайомства. Найбльше робота і цікава спілкуванням. Приємно, коли люди виходять від нас задоволені. Приємно відчувати, як вдосконалюєш себе в професійному плані, взявши до уваги зауваження клієнта.

У мене і в колег з’явилось багато друзів серед клієнтів, говоримо з ними про все. Деякі кельнери навіть ходять на пиво, дружать з клієнтами. Познайомились вони саме на роботі.

Хороші спеціалісти – хороший кар’єрний ріст. Робота буває складна і монотонна, треба постійно рухатись. Але вона мені подобається. Є заклади, де персонал – офіціанти поважного віку, але їх дуже мало. Як правило, хороший спеціаліст виростає, наприклад, стає адміністратором і вище.

Дмитро Юрик має досвід роботи у ресторанному бізнесі у Львові та Києві. Зокрема, кельнером чотири роки та рік барменом.

Читатей також на Tvoemisto.tv про 5 вимог львівських кельнрів до ідеального клієнта.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!