Бюджет Львівської області наступного року зменшиться на 40%

822 0
Бюджет області на 2024 рік становить 6,168 млрд гривень.
ФОТО: ЛЬВІВСЬКА ОВА

ФОТО: ЛЬВІВСЬКА ОВА

Бюджет Львівської області на 2024 рік зменшився на 40% і становить 6,168 млрд гривень. У 2023 році було передбачено – 10 млрд гривень. Про це на брифінгу повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. 

«Це перш за все пов’язано з тим, що ПДФО військових частин тепер буде йти в державний бюджет, і ці кошти спрямують на військових.Так само з нього забрали всі державні субвенції та дотації, які були в минулих роках», – пояснив Козицький. 

До таких урізаних субвенцій увійшли:

  • Субвенції на дорожній державний фонд, який наразі ліквідували

  • Державна субвенція на освіту

  • Інші державні субвенції 

Читайте також: Верховна Рада України ухвалила Держбюджет на наступний рік

На обласні програми, що передбачені на наступний рік, розрахували 1,6 млрд гривень. З них – на захищені видатки виділять 776 млн гривень, а на незахищені – 846 млн грн. Найбільше фінансування з усіх незахищених видатків отримала програма «Безпечна Львівщина» – 400 млн грн. 

Нагадаємо, що Львівська облрада таки обмежила некритичні видатки з бюджету. Детальніше про це ви можете прочитати тут.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!