Через буревій у Скнилівському парку вкотре повалило дерева. У чому причина

2208 0
У багатьох дерев гниле коріння внаслідок високого рівня ґрунтових вод.
Фото умовне. Дерево, яке впало у Скнилівському парку 18 лютого; Андрій Білоус

Фото умовне. Дерево, яке впало у Скнилівському парку 18 лютого; Андрій Білоус

Нещодавно сильний буревій у Скнилівському парку пошкодив близько десять дерев. У коментарі Tvoemisto.tv очільниця управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР Олександра Сладкова пояснила, чому так сталося.

За її словами, щоразу після вітряної погоди у Скнилівському парку падають від п'яти і більше дерев. Вони зависають на інших деревах або мають надірване коріння, тому їх розпилюють. У багатьох дерев гнила коренева система внаслідок великого рівню ґрунтових вод, тому їх розпилюють і забирають комунальники. 

«У свій час там посадили все підряд і дуже густо. Деревостан цього парку жахливий. Усім деревам близько 30-40 років і вони падають, адже не мають нормальної кореневої системи. Також там величезна вологість. По-хорошому, потрібно було б вирити став, який увібрав би в себе надлишкову вологу»,– пояснює Олександра Сладкова.

Читайте також: На Львівщині незаконно вирубали дерева на 4 млн грн

Додамо, що схожа проблема з поганим деревостаном спостерігається у парку Івана Павла II та в Замарстинівському.

Нагадаємо, що через пориви сильного вітру 17 лютого у Львові повалило 15 дерев та пошкодило 13 покрівель. Зокрема, повалило дерево у Галицькому районі на вул. Кубанській, 15, два дерева у Сихівському районі на вул. Чукаріна, 18, дерево у Залізничному районі на вул. Любінській, 101б, два дерева у Личаківському районі на вул. Личаківській, 152 та вул. Шафарика, 14.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!