Через страйк на кордоні затримується відновлення зруйнованих ракетним обстрілом будинків у Львові

684 0
Черепицю, яка потрібна для відновлення, не виготовляють в Україні.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

У Львові тривають аварійно-відновлювальні роботи на вулиці Стрийській, куди у липні влучила російська ракета. Частину будівельних матеріалів доводиться привозити з-за кордону, однак через страйк польських перевізників доставка затримується. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

«На жаль, з’явився форс-мажор... Маємо логістичну проблему через страйки на кордоні з Польщею. Будинки на Стрийській перекриваємо керамічною черепицею, оскільки це історичні будівлі. А 66-й будинок ще й має радіальний дах. І от власне для нього потрібна специфічна черепиця  «Бобровий хвіст». Її не виготовляють в Україні», – розповів Любомир Зубач.

За його словами, матеріал вже замовлений і виготовлений на заводі за кордоном. Тож зараз потрібно шукати об’їзди, щоб доставити її вчасно.

Щодо інших робіт, то Любомир Зубач повідомив, що найбільш готовим є будинок № 68. Тут вже перекрили дах. Встановлені майже всі вікна. У будинку № 66 – вимурували димарі і фронтони. Зараз виставляють риштування і починають зводити каркас даху. 

«Будинок № 64 – це той, де руйнування були наймасштабнішими: у нього прилетіла ракета, яка й пробила поверхи згори й до самого низу. Вже два перекриття залито, на черзі останнє – і тоді вже монтаж даху»– сказав посадовець.

У будинку № 62 триває монтаж перших вікон, до кінця тижня планують встановити усі. Також зараз тут працюють дві бригади даховиків, щоби пришвидшити накриття гідроізоляційною плівкою. Черепиця на цей будинок вже закуплена.

Нагадаємо, внаслідок наймасштабншого ракетного удару по цивільній інфраструктурі Львова, що стався 6 липня, пошкоджено 17 будинків, з них 13 пам 'ятки архітектури, а 4 будинки на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68 практично зруйновані. Також вибито приблизно 3 тис вікон, з них 596 дерев'яні, пошкоджено 17 дахів і 63 машини. 

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!