На місці бомбосховища на Сихові планують збудувати 10-поверховий апарт-готель

4252 0
Забудовника зобов’язали надати гарантійний лист про те, що в готелі точно не облаштують житла.
Візуалізація Андрія Асанова

Візуалізація Андрія Асанова

На Сихові, на вул. Навроцького, 1, хочуть збудувати новий апарт-готель із вбудованими приміщеннями громадського призначення, даховою котельнею та підземним паркінгом. Про це повідомили під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради 9 травня. 

Основною функцією будівлі є апарт-готель, а супутніми – офісний центр, торгові приміщення та підземний паркінг. Згідно з детальним планом території будівництво багатофункціональної будівлі є в першій черзі реалізації. 

Як повідомив в.о начальника управління архітектури департаменту архітектури та просторового розвитку ЛМР Роман Крушельницький, цей проєкт розглядали на засіданні архітектурно-містобудівної ради, де його погодили. Тривалий час проєкт допрацьовували в плані архітектурного вираження. Також здійснили виїзд, де озвучили зауваження ради щодо забезпечення доступу мешканців прилеглих територій до укриття. 

Читайте також: Де у Львові можуть звести нові готелі

«Забудовник доопрацював це рішення, з тильного боку будівлі передбачили вільний доступ до укриття та ознакування. Ця будівля стане яскравою аріхтектурною домінантою району. Також отримали висновок від аерослужби, жодних порушень немає», – сказав Роман Крушельницький.

Ділянка проєктування в 0,135 га розташована на розі вул. Угорської і просп. Червоної Калини. Комплекс буде 10-поверховим та вміщатиме дворівневий підземний паркінг на 40 машиномісць. Нижчий рівень паркінгу планують використовувати як протирадіаційне укриття. 

Комерційні приміщення займуть перший поверх, а з другого по четвертий поверхи облаштують офіси та реабілітаційно-спортивний комплекс, від п’ятого до десятого – апарт-готель. Загалом у готелі буде 42 номери. На даху облаштують котельню з додатковими приміщеннями. Для розірвання силуету стилобату з поверхами готелю четвертий поверх зроблять заскленим. 

«Це ескізний проєкт, у якому викладено наші наміри. Там чітко видно, що це готельні номери. Вони саме такими і будуть. Ми вже неодноразово давали такі зобов’язання, тож обіцяємо, що це залишиться готелем. Ми ще чотири роки купили нерухомість на аукціоні, і саме в такому форматі апарт-готелю ми його погоджуємо всі ці роки», – зазначив замовник будівництва Олександр Сокотун.

Для отримання містобудівних умов та обмежень забудовника зобов’язали надати гарантійний лист про те, що в готелі точно не облаштують житла.

Замовником будівництва є ТОВ «ПЕРСЕВЕРЕНС», а його власник, за даними аналітичної системи YouControl, львів'янин Олександр Сокотун. Раніше на цьому місці було бомбосховище, але у 2021 році Сокотун придбав його на аукціоні. До слова, це була нежитлова забудова 1976 року площею 97 м², яку використовували як бомбосховище. Бетонна споруда була заглиблена у землю та мала 10 окремих приміщень. Станом на 2021 рік технічний стан будівлі був незадовільним, тому Фонд держмайна продав її за 5,2 млн грн.

Нагадаємо, що неподалік Львівського автовокзалу на вул. Стрийській збудують житлово-комерційний комплекс з офісами та міні-готелем. 
 
Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!