Через війну свої домівки покинули десять мільйонів українців

1228 0
Йдеться як про людей, які виїхали за кордон, так і про тих, хто переїхав всередині країни.
Фото: reuters

Фото: reuters

Десять мільйонів людей покинули свої домівки в Україні через руйнівну війну Росії. Про це заявив у неділю верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

«Війна в Україні настільки нищівна, що 10 мільйонів людей втекли – або всередині країни, або як біженці за кордон», – написав він у Твітеррі.

Читайте також: У Львові спав потік переселенців, а черг на кордонах майже немає

Нагадаємо, що потік переселенців до Львова спав із шістдесяти до десяти тисяч людей на добу. Зараз через львівський вокзал проходить приблизно 10 тисяч людей, а на початку їхня кількість становила до 60 тисяч. Станом на сьогодні Львів прийняв вже понад 200 тисяч людей.  

Крім того, за даними Держприкордонслужби, станом на 10 ранку неділі 20 березня черг перед пунктами пропуску на виїзд із України майже не було. Минулої доби з України вибули майже 50 тисяч осіб. Понад 45 тисяч з них перетнули кордон на українсько-польській ділянці. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!