Четверо воїнів зі Львівщини загинули на війні. Сьогодні з ними прощаються

1518 0
Герої загинули на російсько-українській війні.
ФОТО УМОВНЕ/ ТВОЄ МІСТО

ФОТО УМОВНЕ/ ТВОЄ МІСТО

Сьогодні, 23 жовтня, Львівщина прощається із чотирма захисниками. Ярослав Хомин, Володимир Пуківський, Ярослав Миколів та Олексій Дем’ян загинули під час захисту України від окупантів. 

Джерело: Львівська ОВА.

Що відомо про Героїв

Ярослав Хомин. Воїн із села Пісочна Розвадівської громади. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. Загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області. 

Зустрінуть кортеж із тілом воїна орієнтовно 15:30 біля переїзду в с. Пісочна. Формування процесії та вихід від храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Пісочна 15:00.

Володимир Пуківський. Мешканець села Вороняки Золочівського району. Воїн став на захист Батьківщини у лютому 2022 року, був молодшим сержантом. Загинув під час виконання бойового завдання 11 листопада 2023 року у районі населеного пункту Горлівка Донецької області. У захисника залишилася дружина та донька. 

Чин похорону Володимира Пуківського відбудеться 23 листопада у селі Вороняки в храмі Святих Жінок Мироносиць. О 12.00 год. зустріч у м. Золочеві на площі Незалежності,  біля міської ради. Похорон продовжиться зустріччю у рідному селі Вороняки, біля моста, далі – молитвою у храмі Святих Жінок Мироносиць.

Ярослав Миколів. Уродженець села Вільне Херсонської області. Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у складі 114-ї бригади тактичної авіації Повітряного командування «Захід» Повітряних сил ЗСУ. Виконував бойові завдання на південному напрямку. У воїна залишилися дружина, двоє дітей та сестри.

Чин похорону розпочався об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі. 

Олексій Дем’ян. Народився у Бориславі Дрогобицького району. 23 лютого 2023 року став на захист Держави в лавах Національної гвардії України. Служив у прикордонній комендатурі швидкого реагування, а впродовж останніх чотирьох місяців боронив рідну землю на Ізюмському напрямку. Загинув 3 листопада 2023 року поблизу населеного пункту Сергіївка Сватівського району на Луганщині. У захисника залишилися мама, тато та двоє молодших братів.

Похорон Героя відбудеться 23 листопада о 12:00 у Бориславі. 

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!