Чоловіків, які незаконно виїхали з України, чекає покарання, – Клименко

1090 0
Наразі не передбачено ніяких покарань для тих, хто незаконно перетнув кордон і потім повернувся в Україну.
Фото: ІГОР КЛИМЕНКО

Фото: ІГОР КЛИМЕНКО

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що чоловіків, які незаконно виїхали з України під час воєнного стану, чекає покарання. Про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна

«По закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон. Я думаю, це буде закон. Я думаю, це буде спільна ініціатива Кабінету міністрів і депутатів Верховної Ради», – каже він

За його словами, наразі не передбачено ніяких покарань для тих, хто незаконно перетнув кордон і потім повернувся в Україну.

Читайте також: Західний кордон через систему «шлях» щодня перетинають майже три тисячі чоловіків

«Вони мають відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє державу, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон», – додав він.

Нагадаємо, що Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав Львівську обласну військову адміністрацію (ЛОВА) надати інформацію про чоловіків, які використали систему «Шлях» для виїзду закордон і не повернулися в Україну. 

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv керівниця апарату ЛОВА Ірина Шурпяк казала, що від початку повномасштабного вторгення росії в Україну до Львівської обласної військової адміністрації звернулося понад 100 тисяч осіб за дозволами на виїзд за кордон через систему «Шлях». Із них – понад 40 тисяч отримали дозвіл для здійснення гуманітарних місій.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!