Чому досі не оголосили конкурс перевізників у Львові

1815 0
Міська влада сподівається нарешті оголосити новий конкурс на міські автобусні перевезення у Львові до кінця літа.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Новий конкурс на міські автобусні перевезення у Львові обіцяють оголосити до кінця літа. Наразі місто готує відповідні документи для оголошення конкурсу. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, пише прес-служба ЛМР.

«Я би дуже хотів, щоб до кінця літа був оголошений конкурс. Проблема в тому, що на сьогодні тільки наше комунальне підприємство зробило всі кроки, щоб закупити нові автобуси. Перевізники таких можливостей сьогодні не мають. Тому є хвилювання щодо подачі заявок на всі лоти. Треба зробити так, щоб кожен маршрут мав своїх перевізників. Працюємо з перевізниками, щоб вони закуповували новий транспорт», — розповів Андрій Садовий.

Читайте також: Метеорит вже близько. Чому транспортний колапс у Львові незабаром може стати реальністю

За його словами, перевізники з інших міст України не хочуть подавати свої пропозиції на конкурс, тож «наші хлопці з управління транспорту поїхали по інших містах».

Додамо, що згідно з умовами нового конкурсу, перевізники мають забезпечити оголошення назви зупинок українською мовою, видавати проїзні квитки, дотримуватись чистоти та дезенфікувати транспорт, щороку оновлювати не менше 10% рухомого складу. Крім цього у вимогах передбачили й систему штрафування водіїв та перевізників.

Читайте також: Чому проголошена урядом монетизація транспортних пільг є фікцією

Нагадаємо, оголосити конкурс на міські автобусні перевезення планували до кінця зими. Пізніше у міськраді озвучили новий термін — до кінця березня, пояснивши це тим, що немає охочих брати участь у конкурсі. На початку квітня заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак повідомив, що конкурс оголосять у квітні-травні. Втім уже в червні у коментарі Tvoemisto.tv він розповів, що маршрути ще погоджують із патрульною поліцією та ЛОДА.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!