В Українських школах збирають підписи за заборону «Tik Tok»

1792 0
Через відсутність контролю за шкідливим для дітей контентом у соцмережі «Tik Tok» нині у суспільстві обговорюють заборону цієї соцмережі.
Photo by Barry Zhou on Unsplash

Photo by Barry Zhou on Unsplash

Уповноважений з прав дитини в Україні Микола Кулеба підтримує заборону в Україні соцмереж, у яких немає контролю за шкідливим для дітей контентом, в тому числі мережі «Tik Tok». Він також зазначив, що у деяких школах країни збирають підписи на підтримку заборони цієї соцмережі. Про це він розповів у коментарі УНН.

Читайте також: Серед школярів на Львівщині поширилася практика дивних ритуалів. Батьків просять звернути увагу

«Хочу вам сказати, що буквально сьогодні мені дзвонила директор однієї зі шкіл під Києвом, і вона сказала, що тільки вони зібрали понад 10 тис. підписів від вчителів і батьків про заборону «Tik Tok». Я за заборону таких деструктивних мереж, тому що вони неконтрольовані. Це має робити провайдер — власник «Tik Tok» має так само, як у «Facebook» чи «Youtube», контролювати контент і не дозволяти оприлюднення деструктивного контенту. Цього, як раз, у «Tik Tok» і немає», – зазначив Микола Кулеба.

Втім, заборонити «Tik Tok» на законодавчому рівні – це повноваження парламенту. Микола Кулеба зазначив, що не має повноважень подавати законопроєкти.

Читайте також: Що ваші діти роблять у «Tik Tok» або чому львівські школярі малюють пентаграми у класах

Додамо, 16 лютого поліція Київщини повідомила про смерть учениці сьомого класу в академічному ліцеї в місті Боярка. Загибла школярка разом із подругою випила 40 таблеток спазмолітичного препарату. Правоохоронці заявили, що діти зробили це, «надивившись відео в TikTok». Друга дитина в лікарні, її життю зараз нічого не загрожує.

Восени у школах Львова та області через соціальну мережу «TikTok» учні почали повторювати дивні ритуали із використанням символу сатани.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!