Чому на деяких приміських маршрутах Львова зросла вартість проїзду до 7 гривень

4918 1
Приміські перевізники підняли тариф разом із міськими.
ілюстративне фото: То є Львів

ілюстративне фото: То є Львів

Із 1 лютого вартість проїзду у міських автобусах Львова зросла з 5 до 7 гривень згідно з рішенням виконкому ЛМР. Після цього на Гарячу лінію Львова почали находити скарги про те, що у деяких приміських маршрутках, за які відповідає ЛОДА, також подорожчав проїзд.

Читайте також: Зі Львова до Винників нелегально курсує автобус №36

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло, обласні органи влади не можуть формувати граничний тариф на перевезення.

«У 2016 році Кабмін своєю постановою забрав повноваження у облрад і облдержадміністрацій формувати граничну вартість проїзду, тож перевізники, зважаючи на обставини, такі як здорожчання пального чи мастильних матеріалів, можуть самі формувати вартість проїзду, але зазвичай подорожчання не перевищує 10%», – каже Роман Кокотайло.

За його словами, пасажири приміських маршруток дійсно зверталися до області за роз’ясненнями. Він пояснює, що у вересні та жовтні, коли більшість приміських і міжміських перевізників скоригували вартість проїзду, на маршрутах, ближніх до Львова, тариф не зріс. Тож після того, як змінився тариф у Львові, приміські перевізники також скоригували його з 5 до 7 гривень. У ЛОДА таке рішення називають конкурентним.

Читайте також: Місто коротких відстаней. Як розробляють План сталої мобільності для Львова

Нагадаємо, у 2019 році їздити безкоштовно на міжміських, приміських та міських маршрутах Львівської області можуть п’ять пільгових категорій: учасники бойових дій, бійці-добровольці АТО, особи з інвалідністю внаслідок війни, члени сімей загиблих, а також особи з інвалідністю 1-ої групи по зору та супроводжуючі особи. 

Вікторія Ейсмунт

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
23 Березня, 2019 14:32
666 ... надана інфа -- конкретно НЕкоректна ... виходить , що ЛОДА ніяким чином не відповідає за рівень тарифів ... а за що вони тоді відповідають ? ... а наші люди (оті тризнакові перевізники)-- то є конкретно "наші" ( НЕ москалі) ... по місту вони беруть , як міські перевізники , але пенсіонерів НЕ везуть ... умовою при узгодження підвищення тарифу для перевезення по місту було повернення пільгового проїзду для пенсіонерів ... але -- це НЕ для них ... платіть ЛЮДИ , бо то -- НАШІ люди ... тьху ! ... Слава Україні ! ...--
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!