Чому на Львівщині зросла кількість летальних випадків через Covid-19

14384 0
У реанімації в медзакладах Львівщини перебувають 37 людей із Covid-19 чи підозрою на нього.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львівській області внаслідок ускладнень від коронавірусної хвороби за добу померли троє жінок віком 53, 64 та 91 рік, у яких підтвердили коронавірус. Також у 93-річної жінки підтвердили Covid-19 посмертно.

Читайте також: «Не маємо права захворіти», – медик швидкої допомоги розповіла про виїзди на Covid-19

Як розповів у коментарі Тvoemisto.tv директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Орест Чемерис, в області зростає кількість звернень із підозрами та пацієнтів із Covid-19. Летальні випадки частішають, оскільки пацієнти вже поступають у медзаклади у важкому стані.

«Ситуація залишається такою, як була. У нас зростає кількість звернень з підозрами і пацієнтів із Covid-19, кількість хворих у стаціонарах збільшується. Сьогодні це 472 хворих», – розповів Орест Чемерис.

На питання, чому багато помирають у винниківському госпіталі, то, за словами посадовця, тут немає якоїсь залежності. 

«У госпіталі зараз понад 70 хворих. Пацієнти, яких госпіталізовують у стаціонар упродовж останніх тижнів, мають клінічні показання, супутню патологію, діабет, хронічні серцево-судинні захворювання, тому такі показники», – зазначив Орест Чемерис.

Щодо завантаженості лікарень, то директор департаменту уточнює, що місця у лікарнях є. При цьому в інфекційну лікарню намагаються скеровувати пацієнтів уже з підтвердженим діагнозом.

«Місця у лікарнях є. Усіх пацієнтів із підозрою везуть у 8-му лікарню, винниківський госпіталь, центр легевеого здоров'я, але в інфекційній ми зараз максимально сконцнентровуємо пацієнтів, в яких вже є Covid-19. Якщо він підтверджується деінде, то такий пацієнт переводиться в інфекційну лікарню», – пояснив Орест Чемерис.

Читайте також: «Небезпека може чекати на кожного», – терапевтка лікарні швидкої допомоги розповіла, як захворіла на Covid-19

У реанімації, за його словами, перебувають 37 хворих. Шестеро підключені до апаратів ШВЛ.

Нагадаємо, що 22 травня Орест Чемерис заявив, що рішення про продовження крантину щонайменше до 29 травня є абсолютно обгрунтованим. Тоді він пояснив, що протягом тижня кількість хворих зросла із 314 до 404-х осіб, а тих, хто лежить у реанімації, із 12 до 30 хворих.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!