Чому на вулиці Стуса неприємний запах із колектора та як із ним борються. Відео

2773 0
На перехресті Червоної Калини – Угорська у вентиляційній камері є перша точка, де в атмосферу вивільняють сірководень.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

На вулиці Стуса у Львові планують побудувати вентиляційну шахту, завдяки якій неприємний запах із каналізації на вулиці Стуса мав би зникнути. Особливо відчутний запах поблизу стадіону «Україна», але шахту планують збудувати на перехресті Червоної Калини – Угорська.

Читайте також: Чому знову «попливла» вулиця Стуса і хто за це відповідатиме

Як розповів Tvoemisto.tv головний технолог ЛМКП «Львівводоканал» Микола Одуха, проблема смороду від колектора для Львова не нова. Вона є у всіх містах, що швидко розростаються.

«Каналізаційні стічні води від Сихівського масиву перекачуються двома насосними станціями по напірних водопроводах, де без кисню розмножуються мікроорганізми. Вони з’їдають ту органіку, яка є в стічних водах і виділяють сірководень. І оцей, власне, сірководень разом із стічними водами прибуває в цю точку й далі стічні води пливуть аж до центру», – каже Микола Одуха.

Насосна станція, куди сходяться всі стічні води Сихова, розташована в Зубрі. На перехресті Червоної Калини – Угорська у вентиляційній камері є перша точка, де в атмосферу вивільняють сірководень.

За словами керівника служби каналізації «Львівводоканалу» Володимира Васильченка, сірчана кислота є смертельною для бетонних колекторів, тому її вивільняють через вентиляцію.

Для того, щоб вентилювати сірководень, на проспекті Червоної Калини збудували вентиляційну шахту. В підземній частині є два вентилятори, що витягують повітря з сіркою з каналізації.

Ця система поки що працює лише в тестовому режимі.

Читайте також: 7 причин смороду у Львові

Нагадаємо, новий каналізаційний колектор на вулиці Стуса та проспекті Червоної Калини побудували під час прокладання трамвайної колії на Сихів. Збудувати тут вентиляційну шахту вирішили ще торік.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!