Чому при безготівковій оплаті проїзду у Львові кошти списують не одразу

931 0
Контролери перевіряють не списання коштів із карток, а саме валідацію поїздки пасажирів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

При безготівковій оплаті проїзду кошти з рахунку списуються не одразу, а впродовж кількох днів. Пояснюють, що автоматизована система оплати проїзду побудована на основі відкладеної авторизації. Це, зокрема, передбачено для реалізації функціоналу поїздок з пересадкою. Про це повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Кошти за всі здійснені впродовж дня поїздки знімаються одним платежем. Зазвичай списання відбувається вночі чи вранці наступного дня.

При оплаті банківською карткою/гаджетом з підтримкою ApplePay/GooglePay, сповіщення про зняття коштів за здійснені за день поїздки можуть надходити у нічні години або вранці. Якщо пасажир розраховується карткою Mastercard, то спочатку отримує у застосунку сповіщення про резервування 1 гривні. Таким чином система перевіряє, чи картка активна. Після зняття оплати за проїзд, за один або кілька днів, банк робить цю гривню доступною на рахунку пасажира, при цьому сповіщення не надходитиме.

Читайте також: За місяць у Львові виписали понад тисячу штрафів пасажирам

Щодо ЛеоКарт, списання коштів також відбувається зазвичай наступного дня або впродовж декількох днів. Однак актуальний баланс на транспортній картці пасажири можуть перевірити одразу після оплати проїзду на валідаторі, інформація відображається з урахуванням резервування коштів за останню поїздку. 

Важливо, що контролери перевіряють не списання коштів із карток, а саме валідацію поїздки пасажирів. Зелена відмітка на валідаторі та одинарний звуковий сигнал – це підтвердження успішної реєстрації поїздки. 

Нагадаємо, що вже понад місяць в усьому громадському транспорті Львова впровадили безготівкову оплату проїзду. Впродоваж цього часу на лініях працював контроль. Загалом, було здійснено перевірку реєстрації поїздок понад 225 тис. пасажирів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!