Чому сьогодні у Львові вивісили прапори із жалобними стрічками?

8517 0
Уже другий день поспіль у Львові на державних установах, будівлях у центрі міста, а також на околицях можна помітити український прапор із жалобною стрічкою. Учора, 8 травня у державі відзначали День пам’яті та примирення, проте, чому сьогодні, 9 травня, все ще можна побачити у місті символи трауру дізналось Tvomisto.tv.
фото: dt.ua

фото: dt.ua

Згідно із законом України, прийнятим Верховною Радою і підписаним Президентом Петром Порошеноком у 2015 році в країні вшановують перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945рр. років впродовж двох днів.

Так,  згідно із законом «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років в Україні встановлюється День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня. Проте, традиція святкування 9 травня (колишнього Дня Перемоги) нікуди не зникає, тепер це свято носить назву День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Відповідно, як розповів Tvoemisto.tv заступник міського голови Андрій Москаленко, згідно з ухвалою № 3629 «Про використання Державного прапора України у м.Львові» вказано, що на вежі міської ради, на Будівлях районних адміністрацій міської ради, щоглі оглядового майданчика на Високому замку,  а також на будівлях навчальних закладів та освітніх установ в дні державних та національних свят повинні бути вивішені прапори.

У травні, згідно з установою передбачено таких два дні: 8 травня – День закінчення Другої світової війни у Європі та 9 травня – День Перемоги (з жалобою).

Відповідно, оскільки цей день є траурним, у місті повинні бути елементи, що свідчать про жалобу, зокрема і прапор із чорною стрічкою. 

Підготувала Мар’яна Федина 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!