Чому у Львові досі не демонтували МАФ, в якому отруїлись люди

1313 0
Ще наприкінці липня в одному з МАФів у Львові, де готують кебаби, отруїлися люди. Його мали демонтувати, але він досі працює.
МАФ, який планують демонтувати

МАФ, який планують демонтувати

У Львові на вул. Володимира Великого, 59 в протягом 60 днів мусили демонтували кіоск, в якому отруїлись шестеро мешканців, однак він досі працює. Водночас у суді перебуває справа щодо рішення виконкому про демонтаж МАФу, тому проводити будь-які дії з ним заборонено. Про це стало відомо Tvoemisto.tv з відповіді на інформаційний запит від заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача.

4 липня 2023 року у Львові шестеро мешканців отруїлися в цьому закладі швидкого харчування. Вони придбали там кебаб із курятиною та яловичиною. За місяць на засіданні виконавчого комітету ЛМР ухвалили рішення демонтувати МАФ.

Однак наразі у Львівському окружному адміністративному суді перебуває справа №380/18749/23 за позовом Гірняка Андрія Григоровича до виконавчого комітету Львівської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 04.08.2023 No 827 «Про демонтаж тимчасової споруди на вул. Володимира Великого, 59-В». 

13 вересня 2023 року ухвалою Львівського окружного адміністративного суду призупинили дію рішення про демонтаж МАФу до набрання законної сили рішення у цій справі. 

Читайте також:  У Львові на вулиці Володимира Великого знесли ще два МАФи

Нагадаємо, що як раніше повідомив заступник голови Львова з містобудування Любомир Зубач, ця споруда розташована в межах червоних ліній. Жодних документів і правових підстав на розміщення даного мафу немає, не є в Комплексній схемі розміщення тимчасових споруд.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!