Чому у Львові продовжили локдаун

1908 0
Попередньо посилений карантин триватиме до 12 квітня.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Посилений карантин у Львові продовжили через те, що у лікарні міста уже госпіталізували із Covid-19 понад тисячу людей, чимало хворих перебувають у критичному стані. Ліжок у лікарнях за такої динаміки бракуватиме навіть після того, як розгорнуть додаткові 600 ліжок. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові лікарі просять продовжити карантин і слідкувати за дотриманням обмежень

За словами міського голови, у львівських комунальних медзакладах перебувають 1 017 хворих із Covid-19. В області за останню добу госпіталізували 303 хворих, зокрема 114-х у межах Львова.

У місті зараз є 1300 ліжок для хворих з коронавірусом. Резерв ліжок збільшують до 2 000, їх розгорнуть до 10 квітня, але і цього буде недостатньо за такої динаміки, наголосив Андрій Садовий.

Керівниця відділення анестезіології та інтенсивної терапії Лікарні швидкої медичної допомоги Наталя Матолінець наголосила, що лікарі працюють на межі зусиль і ситуація насправді критична.

«Ситуація є критичною. Медичний персонал працює на межі зусиль. 54 пацієнти сьогодні у Лікарні швидкої допомоги перебувають у відділенні інтенсивної терапії, в яких є загроза для життя. За добу до нас поступили ще 55 осіб. Ми не витримаємо... Ваша безпека ваша – це карантинні заходи і свідомість», – звернулася медик.

Читайте також: Двоє пацієнтів на одне ліжко. Лікар Львівської інфекційної лікарні про хворих із Соvid-19

Нагадаємо, що напередодні медики просили продовжити карантин, а також посилити контроль за дотриманням обмежень.

У ЛОДА кажуть, що найбільш проблемним районом щодо захворювання на Covid-19 в області є Львівський. Якщо зараз в області середній показник інтенсивності захворюваності на Covid-19 складає 597, то у Львівському районі, куди входить і місто Львів, він наближається до 900.

Посилений карантин продовжили до 12 квітня. Дитячі садочки у Львові переходять у режим чергових груп для дітей, батьки яких працюють. Громадський транспорт у Львові працюватиме у режимі спецперевезень, а безкоштовний проїзд для всіх пільгових категорій призупиняють. 

Магазини непродовольчої групи та будівельних товарів працюватимуть лише на виніс та за попереднім замовленням. Непродовольчі ринки, а також змішані ринки (продовольчої та непродовольчої групи товарів), мають бути зачинені.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!