Чому у Винниках спустили озеро та що на нього чекає. Візуалізація

65982 10
За словами міського голови Винників, на територію біля озера чекає масштабна трансформація. Проте цього сезону воно буде закрите для відвідувачів.
Візуалізацію надали у Винниківській міській раді

Візуалізацію надали у Винниківській міській раді

Міський голова Винник Володимир Квурт розповів Tvoemisto.tv, навіщо спустили озеро, що там відбувається зараз та який саме проект планують реалізувати на цій території в майбутньому.  

Вчора мешканка Винник Ольга Бартиш оприлюднила фотографію з місця, де раніше було плесо озера.

Як зазначив у коментарі для Tvoemisto.tv Володимир Квурт, озеро спустили, щоб забрати з нього намул, який сформувався там після останньої чистки. Він додав, що цього сезону озеро приймати відвідувачів не буде, адже його очищення потребуватиме часу й технологій.

«Можливо, нам вдасться почистити його за сезон. Наступний крок – застелити дно, провести інші технічні роботи», – повідомив він.

Читайте також: У Львові хочуть збудувати три хмарочоси. Адреси, візуалізація

Першочергово тут планують укріпити береги та дамби. Дно встелять спеціальними матеріалами, які унеможливлять забруднення з ґрунтових вод. Також встановлять додаткові фільтри джерел та каналізують прилеглі вулиці, щоб нечистоти не потрапляли в озеро, як це частково відбувалося досі.

 
Водночас, як додав Володимир Квурт, це лише частина запланованих тут робіт. За його словами, на території поблизу озера треба вирішити елементарні побутові проблеми та облаштувати якісну інфраструктуру для відпочинку.

 

«Я звернувся до керівництва "Краківського ринку", у якого в оренді перебуває озеро, з проханням розглянути можливість розробити проект та залучити інвестиції», – зазначив він.  

Нагадаємо, до 2022 року озеро перебуває в оренді ТзОВ «Краківський ринок». Торік у листопаді це підприємство передало в суборенду 17,3 га території біля Винниківського озера фірмі, власником якої є Григорій Козловський: для обслуговування озера, створення відпочинкового комплексу «Академія Футболу» та розроблення детального плану території.

«Вони нам запропонували два варіанти, – додає Володимир Квурт. – По-перше, організувати сучасне місце відпочинку, яке передбачає збереження плеса озера, а також збільшення площі озера за рахунок добудови штучних водойм (басейнів відкритого типу). По-друге, збільшити площу пляжів, облаштувати їх відповідно до санітарних вимог, розбудувати інфраструктуру для якісного і безпечного відпочинку. Також запропонували збудувати школу, де б навчалися юні футболісти».

На початку березня ці проекти пройшли громадські слухання. Зараз триває процес експертизи, підготовки технічної документації та узгодження юридичних моментів.

«Були нюанси, що треба виокремити саме водне плесо. Це була б гарантія для мешканців, що з озером нічого не станеться. Після підготовки технічної документації та отримання містобудівних умов розпочнеться активна фаза реконструкції озера», – додав міський голова Винників.

Чи запрацює озеро наступного року, Володимир Квурт сказати не зміг. «Я маю інформацію, що за 4-5 років повинен бути запущений цілий об’єкт», – повідомив він.

Юлія Сабадишина, Анна Журба
Візуалізацію надали у Винниківській міській раді

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
7 Липня, 2019 11:01
Ярослав На відміну від приматів, котрі тут відписались-люди ро[***]! Задумка непогана.
19 Травня, 2019 19:29
Мар‘яна Та невже, а нічого, що ми вже «пожинаємо» плоди такої недолугої роботи, коли після першої сильної зливи маємо вщент затоплене джерело, воду з котрого набирали і винниківчани і львів‘яни?!!!!???!
5 Листопада, 2018 23:52
Євген Ще один дерібан квурта і козловського...
12 Червня, 2018 14:20
Микола Саме норм.озеро було,хто дав право?Це озеро в цивільному користуванні,Беспредел.
9 Червня, 2018 21:18
Андрій Падло, таке озеро спустили. Бабло відмиють і на тому, ніхрена там не буде, як і у нашій державі, одні пакращення.
24 Квітня, 2018 22:49
Марта Тут вказано, що рішення пройшло громадське слухання, але ніхто до громади недослухався!!!!
24 Квітня, 2018 22:45
Марта [***]s://[***].facebook.com/groups/2025698427696753/?multi_permalinks=2049513185315277&notif_id=1524586702389823&notif_t=group_highlights&ref=notif це група щодо реконструкції озера. Люди гуртувались щоб якось вплинути на плани , внести свох зауваження
24 Квітня, 2018 14:55
Володимир На воді і вздовж берега планується спорудити 3 будівлі висотою до 6 поверхів. Площа пляжу збільшується лише за рахунок його ширини (глибини), довжина пляжів і лінія доступу до води звичайно ж зменшиться. Територія навколо приватних відпочинково-реабілітаційних комплексів, які хочуть збудувати на території водного об'єкту, який за Конституцією належить усім громадянам звичайно ж не буде загальнодоступною. Вісім футбольних полів на схилах Винниківської Швейцарії - це не поганий сон, це мрія панів Козловського і Квурта... Надія на те, що вони почнуть керуватись здоровим глуздом невелика. А де ж контролюючі інстанції? Адже будівництво з порушенням Конституції і низки законів розпочинається без проектної документації.
24 Квітня, 2018 14:49
Діма Брехуни. Там побудують вистоки і можливо залишуть 2х2 метри калабаню і норм.
24 Квітня, 2018 14:49
Діма Брехуни. Там побудують вистоки і можливо залишуть 2х2 метри калабаню і норм.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!