На правах реклами

Чому волосся стає сухим та як із цим впоратися. Поради

545 0
Є декілька правил, яких необхідно дотримуватись для того, щоб волосся залишалось здоровим та сяючим.

Стильний і красивий образ залежить не лише від модного одягу і взуття, макіяжу і манікюру. На загальний зовнішній вигляд також значно впливає охайність нігтів і рук, здоровʼя ротової порожнини, а також стан шкіри та волосся. Проте не завжди вдається швидко та якісно привести все до ладу, оскільки більшість зовнішніх недосконалостей мають внутрішнє підґрунтя і потребують тривалого і комплексного рішення. Одним із таких є сухість волосся.

Посічені кінчики, заплутаність, ламкість, складність укладання, жорсткість, пористість, постійне електризування та багато інших факторів є ознакою надмірної сухості волосся. Як результат — неохайний зовнішній вигляд. У статті розповідаємо, що може бути причиною цієї проблеми та як із нею боротися, аби мати красиву зачіску.

Причини сухості волосся

Цю проблему можуть провокувати як зовнішні, так і внутрішні чинники. Із найбільш поширених причин варто виокремити такі:

  • неправильний догляд, погані за складом засоби і нехтування комплексним підходом;

  • дефіцит вітамінів і мінералів в організмі, їхнє обмежене надходження з їжею;

  • порушений гідробаланс;

  • погана екологія та забруднене довкілля;

  • стрес, часті хвороби, слабкий імунітет;

  • надуживання і неправильне використання фену та інших нагрівальних приладів;

  • освітлення, фарбування, кератинове вирівнювання, ботокс та інші маніпуляції з волоссям;

  • склад і температура води для миття голови.

 

Сухість також можуть спричинити інші дрібні фактори, наприклад, тертя волосся об подушку під час сну або об одяг, тривале носіння махрового рушника на голові після миття, опалювальний сезон, перебування під сонячними променями тощо. 

Якісна косметика — запорука краси та здоров'я волосся

У догляді краще надавати перевагу професійній або натуральній косметиці з якісним складом без шкідливих компонентів і спирту.

Шампунь потрібно обирати відповідно до типу шкіри голови. Він має містити активи для боротьби з сухістю або жирністю, для живлення або зволоження. Зверніть увагу на мʼякі продукти без сульфатів і силіконів. 

Кондиціонер обирайте відповідно до типу волосся. У складі мають бути зволожувальні компоненти, наприклад, гіалуронова кислота, гліцерин, пантенол, екстракт алое, органічні олії тощо. Придбати відповідний засіб можна за посиланням https://eva.ua/ua/14317/kondicionery-volos/

У жодному разі не нехтуйте використанням маски. Вона проникає глибоко у структуру, відновлює і впливає на неї на клітинному рівні. 

Також сухе волосся потребує незмивного зволожувального догляду та якісного термозахисту. Власникам сухого волосся також рекомендують уникати стайлінгових продуктів, оскільки вони додатково його зневоднюють.

Регулювання раціону

Від харчування залежить стан і зовнішній вигляд волосся. Аби воно було міцним, мʼяким, еластичним, гладким, зволоженим і шовковистим, важливо слідкувати за рівнем вітамінів і мінералів в організмі. Особливо важливими є вітаміни А, Е, С, D, групи B, магній, цинк, кальцій, залізо, фосфор, жирні кислоти омега-3 та омега-6 та багато інших. Дефіцит може спричинити сухість, ламкість і посіченість волосся. Тому необхідно збалансовано харчуватися, вживати достатню кількість білків, жирів, вуглеводів, клітковини. Особливо корисні для волосся продукти: авокадо, жирна риба, зелені листові овочі, горіхи, яйця, бобові, ягоди, насіння, солодкий перець, шпинат, квасоля тощо.

Питний режим

Важливим фактором, що впливає на стан волосся, зокрема його сухість, є питний режим. Потрібно щодня пити достатню кількість чистої води, щоб клітини всього організму не страждали від зневоднення. Це допоможе уникнути сухості шкіри голови і волосся, надмірного випадіння, слабкості, пористості тощо.

Правила догляду

Сухе волосся важливо вміти правильно мити. Наносьте шампунь лише на шкіру голови, спінюйте його в руках або у спеціальному піноутворювачі, змивайте тільки теплою водою. 

Після миття не викручуйте і не віджимайте воду з волосся, а злегка промокніть його рушником без тертя. Також не закручуйте рушник на голові. Якщо ж полюбляєте ховати мокре волосся, придбайте для цього спеціальний шовковий тюрбан.

Доглядальні засоби, особливо маску, бальзам і кондиціонер, рекомендують наносити щедро, щоб кожна волосинка була покрита продуктом. Для кращої ефективності маску можна нанести на волосся, замотати у поліетиленову шапочку і рушник (або спеціальну термошапку). Потім кілька хвилин нагріти феном. Це забезпечить краще проникнення активних компонентів і помітніший результат.

Поради, які допоможуть уникати сухості волосся

  • Ховайте волосся від сонячних променів, вітру, морозу, надмірної сухості та вологості повітря під головними уборами та одягом;
  • Вчасно відрізайте посічені кінчики. Памʼятайте, їх неможливо відновити, але після відрізання волосся матиме охайніший вигляд і менше травмуватиметься;
  • Уникайте надто сухих приміщень, особливо в опалювальний сезон. Вдома використовуйте зволожувач повітря;
  • Не розчісуйте мокре волосся, це додатково його пошкоджує. Також уникайте металевих аксесуарів і тугих резинок, а краще замініть їх на шовкові;
  • Для сну придбайте кілька шовкових наволочок, аби волосся менше піддавалося тертю і пошкодженням.
  • Сушіть волосся теплим повітрям фену, а холодним завершуйте процес;
  • Намагайтеся менше стресувати. Відомо, що гормони стресу негативно позначаються на шкірі голови та волоссі, роблять його слабким, зменшують надходження корисних речовин, як наслідок — сухість, ламкість, посіченість.

 

Дотримуйтеся зазначених порад і через певний час ви помітите, як покращився стан і вигляд вашого волосся!


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!