Чому виникає дефіцит електроенергії. Пояснення

806 0
Наразі вже постраждали понад 80% генераційних потужностей в Україні.
Умовне фото

Умовне фото

Російські окупанти систематично атакують енергетичну інфраструктуру України, через що виникає дефіцит електроенергії. Через це по всій країні впроваджують погодинні відключення світла. Наразі вже постраждали понад 80% генераційних потужностей. 

«Дефіцит електроенергії спричинений тим, що окупанти атакували значну частину генераційних об'єктів, спричинивши їх пошкодження: і теплових, і гідрогенераційних.  Від початку повномасштабного вторгнення ми мали можливість імпортувати електроенергію, і тепер держава та приватні компанії активно це роблять. Однак сумарної генерації та імпорту недостатньо для забезпечення рівня споживання, який маємо. В нас є два варіанти виходу – відновити пошкоджені генераційні потужності або використовувати графіки знеструмлення», – повідомив в інтервʼю Tvoemisto.tv генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Читайте також: росія атакує енергосистему України, щоб підірвати оборонну промисловість

Він зазначив, що аварійні знеструмлення завжди пов'язані з нагальною ситуацією, коли виникає екстрена поломка чи порушення в роботі мережі. Під час війни такі знеструмлення часто стають наслідком атак або пошкоджень об'єктів. Загалом з початку 2024 року російські окупанти здійснили 29 атак. 

«Били по маневрологічних генераціях, що означає, що навіть якщо генерувальний блок справний, то його можуть відключити, якщо споживання зменшиться, – додав він.

Детальніше про те, чи можливий повний блекаут, що чекає на українців взимку, як підготуватися бізнесу, що має зробити кожен українець, а що держава читайте за посиланням.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!