Чи буде додаткова мобілізація в Україні

3688 0
Рішення щодо мобілізації ухвалюватиме Генштаб ЗСУ.
Умовне фото

Умовне фото

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що рішення про можливе проведення додаткової мобілізації в Україні ухвалюватиме Генеральний штаб Збройних Сил України та головнокомандувач Валерій Залужний. Про це повідомляє liga.net. 

Читайте також: ЗСУ посилили наступ на Північному сході, а росія невдало наступає на Бахмут, − британська розвідка

За його словами, глобальний розвиток подій планує Генштаб та Залужний, а операції на місцях – командувачі на напрямках.

«Там сидять серйозні мужики, які прораховують на кілька ходів уперед, як ми реагуватимемо на ту чи іншу ситуацію на фронті. Зокрема, ми отримуємо розвідки. Є певні кроки, пов'язані з формуванням резервів та їхньою підготовкою», — сказав міністр.

Читайте також: Мобілізовані росіяни почали прибувати на фронт в Україну, — Генштаб

Міністр оборони нагадав, що у Британії проходять навчання та підготовку 30 000 українських резервістів, які є «мотивованими людьми, які не загнані, як стадо баранів».

Нагадаємо, президент росії володимир путін оголосив про часткову мобілізацію у росії і «підтримку» фейкових референдумів на захоплених територіях. В Інституті вивчення війни припускають, що росія готується до примусової мобілізації українських військовополонених, що є порушенням Женевської конвенції.

Однак, поспіх, з яким російська влада проводить мобілізацію власного населення для війни в Україні, свідчить про те, що більшість мобілізованих кинуть на передову з мінімальною підготовкою.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!