Чи будуть у Львові наглядові ради при парках та коли

735 0
В наглядових радах мають бути представники управління парків, мешканці та міська влада.
ФОТО УМОВНЕ/УПРАВЛІННЯ ЕКОЛОГІЇ ЛМР

ФОТО УМОВНЕ/УПРАВЛІННЯ ЕКОЛОГІЇ ЛМР

У Львові напрацьовували положення про створення наглядових рад при парках. Проте наразі є пропозиції відмовитися від створення таких рад окремо при усіх парках. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила очільниця управління екології ЛМР Галина Микітчак.

За її словами, доцільніше створити одну раду, яка займатиметься всіма парками спільно з екологічною комісією.

«Власне разом з екологічною комісією ми вирішили не робити окремих наглядових рад у парках. Було б доцільно, якби на базі екологічної комісії була одна рада, але її потрібно тоді називати не наглядовою. Апробувати роботу такої ради хотіли б на основі Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького. Вона має бути для всіх парків в цілому», – пояснила вона.

Читайте також: Парки Львова в минулому і тепер: «Залізна вода». Фото

Як пояснила Галина Микітчак, документи щодо роботи наглядової ради по парках повинні розробити до кінця цього року, а безпосередня робота ради почнеться з 2024 року.

Зазначимо, що попередньо планували, що члени наглядових рад спільно вирішуватимуть, куди напрявляти кошти, що надходять із бюджету. Це дозволить задовольнити інтереси мешканців та контролювати виконання планів. Ідея створення наглядових рад при парках виникла через те, що у Львові одні парки розвиваються дуже гарно і стрімко, а інші є у занедбаному стані, або ж не мають керівника.

Нагадаємо, під час сесії Львівської міської ради депутати ухвалили створення наглядових рад при двох комунальних підприємствах – «Львівводоканал» та «Львівсвітло». Саме «Львівводоканал» є одним із збиткових підприємств. Як повідомляв раніше у коментарі Tvoemisto.tv депутат ЛМР Віталій Троць, торік воно було збитковим на 340 мільйонів грн, цього року – на 331 мільйон грн. Натомість ЛКП «Львівсвітло» має підвищити свої доходи.  

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!