Чи їздитимуть чиновники Львова на електрокарах?

2934 0
Чиновники Львівської міської ради впродовж жовтня тестували два електромобілі Nissan Leaf. Досліджували, чи дозволять електрокари зменшити витрати, які йдуть на пальне, та чи підходить таке авто для специфіки роботи чиновників. Рішення про те, чи закупить для власного користування міська рада такі автомобілі, наразі не прийняли.
Фото: leithnissanblog.com

Фото: leithnissanblog.com

«Ціна на паливо росте, тому важливо щоб виїзди на щоденні наради, комісії, яких чиновники мають в день десятки, не були надто енергоємними. Тому ми погодились на безкоштовний тест двох електрокарів. Зокрема важливо було визначити, наскільки авто, зроблені за такою технологією, адаптивні до потреб чиновників: багато переїздів містом за день. Також важливо визначити, як авто працюватимуть у різних погодних умовах», – пояснив tvoemisto.tv директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міськради Андрій Москаленко.

Два Nissan Leaf чиновники почали тестувати 8 жовтня, завтра – тест завершиться.

«Це синій і сірий автомобілі. До речі, проїжджають авто 170 км в день на одному заряді. 31 жовтня ми їх повертаємо і будемо підбивати підсумки. Загалом ще варто перевірити, як вони працюватимуть у львівських погодних умовах взимку. Загалом, вважаю, що авто з такими еко-технологіями в перспективі будуть потрібні українським муніципалітетам», – сказав чиновник.

З його слів, після завершення тестування місто має розглянути можливість у майбутньому перевести поїздки чиновників на електрокари. «Заправка одного авто в день – 7-10 гривень, це величезна економія. Звісно, яке рішення у майбутньому може прийняти міська влада щодо цього питання, буде залежати в тому числі і від ситуації в країні», – сказав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, згідно з угодою між Львівською міськрадою і компанією Shooter.ua чиновники безкоштовно тестували два електромобілі для робочих поїздок.

Додамо, в Україні Nissan Leaf можна знайти за цінами 290-340 тис. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!