Українців просять економити електрику: в енергосистемі дефіцит

616 0
Сьогодні залучали аварійну допомогу від Румунії та Польщі.
Фото умовне

Фото умовне

У суботу, 9 грудня, в Україні вже третій день поспіль фіксують дефіцит в енергоситемі. Диспетчерський центр «Укренерго» змушений знову залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії та Польщі з 12:00 до 19:00. Про це інформують у пресслужбі «Укренерго».

«Цей екстренний захід застосований для компенсації дефіциту електроенергії в енергосистемі. Головною причиною виникнення дефіциту є недостатність генеруючих потужностей. Протягом доби один енергоблок на тепловій електростанції вийшов в аварійний ремонт, ще один в плановий», – йдеться у повідомленні.

Наголошують, що кілька блоків відновлюються в прифронтовому регіоні після артобстрілів, а в інших регіонах після масованих ракетних атак минулої зими.

Читайте також: У «Львівобленерго» дали низку порад раціонального використання електроенергії вдома

«Ускладнює ситуацію високий, попри потепління та вихідний день, рівень споживання електроенергії. На цей фактор може вплинути кожен з нас. Будь ласка, СПОЖИВАЙТЕ ОЩАДЛИВО!» – зазначили в «Укренерго».

Додамо, раніше в «Укренерго» повідомляли, що через похолодання збільшилось використання електроенергії. Як наслідок, це викликало дефіцит у енергосистемі України. Тож українців просять економно використовувати електрику.

Українцям прогнозують нелегку зиму. Напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтервʼю німецьким журналістам сказав, що Україна намагається щонайкраще захистити свої електростанції від обстрілів, але готується до найгіршої зими в історії. Tvoemisto.tv запитало у виконавчого директора асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка про те, що ускладнює ситуацію в енергосистемі та чим можуть допомогти в цій ситуації пересічні українці. Детальніше тут.

Тетяна  Дзяма

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!