Чи платитимуть львів'яни 5 гривень за проїзд у маршрутках?

4417 1
Учора, 9 квітня, відбулися повторні громадські слухання проекту рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті».

На слуханнях виступали представники влади, працівники автотранспортних підприємств, активісти громадських організацій, мешканці міста.

Голова Львівського осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників» Іван Велійка озвучив пропонований тариф у міських автобусах. За розрахунками перевізників, вартість проїзду має становити 5 гривень. За словами Івана Велійки, водії готові взяти у маршрутки активістів, щоб ті особисто побачили пасажиропотік, порахували реальний тариф й запропонували більш логічну ціну.

Читайте також: Львів підвищує вартість проїзду. Скільки платять інші міста?

Начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир повідомив, що виконавчий комітет може затверджувати тариф лише після того, як його розгляне та погодить Антимонопольний комітет України, - інформує прес-служба міськради.

 

За результатами слухань озвучили ще ряд інших пропозицій:

- встановити у маршрутках відеореєстратори або інші пристрої фіксування пасажиропотоку;

- ввести спеціальні квитки для пільговиків;

- створити робочу групу з громадян для розгляду питання вартості перевезень;

- звільнити водія від обов’язку продавати квиток;

- ввести жетонну систему розрахунку;

- підняти якість перевезення;

- відмінити ухвалу №115 до того часу, поки не буде введений облік пільговиків.

 

Нагадаємо, 2 квітня відбулися попередні слухання щодо коригування тарифу на проїзд у міському автобусному транспорті. Слухання завершилися сутичкою та були перервані через недотримання регламенту.

30 березня виконком Львівської міськради вирішив прийняти зміни до ухвали №115, зокрема, виключити з переліку пільгових категорій, яким обмежено перевезення, учасників бойових дій, дітей-сиріт, дітей з багатодітних сімей, а також незрячих.


Читайте також:
10 Квітня, 2015 12:52
Олена Малець Доброго дня!
Назва вашої статті "Чи платитимуть львів'яни 5 гривень за проїзд у маршрутках?"
Проте, з тексту статті так і не зрозуміло - відповідь ствердна чи заперечна.
Більше того, так і не зрозуміло до чого домовились на вчорашній сесії, є лише озвучений ряд пропозицій.
Чи можна отримати відповіді на мої питання або дописати зрозуміліше статтю?
Дякую
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!