Чи повернуть масковий режим через COVID-19 у Львові

1369 0
Маски потрібно одягати хворим у медичних закладах.
фото: pexels.com

фото: pexels.com

Підстав впроваджувати масковий режим у громадських місцях на Львівщині через гострі респіраторні вірусні інфекції, включно з COVID-19, поки що немає. У області спостерігається зниження захворюваності. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна держава санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко.

«Ми постійно ведемо моніторинг, за минулий тиждень на Львівщині спостерігається зниження захворюваності на ГРВІ на 1,6%. Тому наразі рекомендуємо одягати маски тільки хворим з симптомами ГРЗ у закладах охорони здоров'я, також маски використовують медики, які цих людей обслуговують. Якщо буде ускладнення ситуації, тоді будемо розглядати обмеження, але наразі підстав для цього немає», – прокоментувала лікарка. 

Зазначимо, що в Києві рекомендують повернутись до маскового режиму, щоб уникнути зараження COVID-19. 

Читайте також: Як вберегтися від COVID-19. Поради медиків

Нагадаємо, у Львівській області протягом 1-7 січня зареєстрували  11 705 випадків ГРВІ (з них 5034 у дітей) проти 11 897 випадків за попередній тиждень (25-31 грудня). На COVID-19 захворіли 258 осіб проти 504 за попередній тиждень. Зареєстровано 3 летальні випадки серед людей старше 65 років.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!