Чи можуть подовжити роботу громадського транспорту у Львові

3914 0
Всі комунальні автобуси мають останнє відправлення здебільшого о 21:00.
Фото: Oleksii Piekhov

Фото: Oleksii Piekhov

У Львові наразі не планують додатково подовжувати курсування громадського транспорту. Причиною цьому є нестача водіїв. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту Орест Олеськів. 

«Ми тут знову ж таки вперлись в питання водіїв. Збільшення часу роботи означає використання більшої кількості водіїв, адже вони мають 8-годинний робочий день», – зазначив він.

Зазначимо, що всі комунальні автобуси мають останнє відправлення здебільшого о 21:00. Найдовше працює електротранспорт, а особливо маршрути, які їдуть до Залізничного вокзалу. Трамвай №6 востаннє відправляється о 23:00.

Водночас продовжили рух трамваїв №3 і №8, які мають останнє відправлення близько о 22:00 з кінцевих у центрі міста. Ряд тролейбусів, зокрема №22 і №32 також продовжили ближче до 22:00.

Читайте також: Про нові маршрути, е-квиток і брак водіїв. Інтерв'ю з керівником управління транспорту

Нагадаємо, що львів'яни скаржаться на те, що у Львові курсує замало транспорту на автобусних маршрутах. Водночас Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 запрошує на роботу водіїв категорії «D» на нові автобуси, що курсуватимуть на міських маршрутах. Також про нестачу водіїв писали у міськраді і запрошували на роботу нових працівників. 

Tvoemisto.tv записало інтерв'ю з Орестом Олеськівим про те, які маршрути у Львові планують продовжити, де з’являться нові зупинки, скільки заробляють водії громадського транспорту та який громадський транспорт в місті у найгіршому стані.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!