Чи розгортатимуть на Львівщині нові місця для переселенців

1629 0
Йдеться про школи, промислові майданчики, садки, бібліотеки, театри.
Фото: Катя Москалюк

Фото: Катя Москалюк

У Львівські області є ще близько 18-20 тисяч вільних місць, куди можна заселити внутрішньо переміщених осіб. За словам голови Львівської ОВА Максима Козицького, надалі працюватимуть також і над тим, щоби ця кількість зростала за потреби.

«Ми будемо приймати кожного, хто потребує. Люди їдуть з розвалин власних будинків, і ми зобов’язані їх прийняти. Звичайно, таких комфортних місць, як готелі, санаторії, вже не залишились, але розгортаємо нові», – каже він під час стріму Tvoemisto.tv на брифінгу сьогодні, 10 березня.

Читайте також: Потрібні їжа і транспорт. Львівські волонтери просять допомогти переселенцям 

Йдеться про школи, промислові майданчики, садки, бібліотеки, театри. Там облаштовують тимчасові місця для перебування внутрішньо переселених осіб та забезпечують їх речами першої необхідності і продуктами.

Читайте також: Все буде добре, сину. Репортаж з кордону, куди українців вигнала війна

«Щоби люди могли розосередитися по області, ми забезпечили транспорт до районних центрів. Такі потяги вже приймає Самбір, Дрогобич, а буде приймати Красне і Стрий. Маємо ще 18-20 тисяч вільних місць, де люди можуть перебути складні дні. Намагаємося збільшити ці місця та допомогти», – додає він.  

Нагадаємо, що лише за останню добу західний кордон перетнули понад 60 тисяч людей. Нині черги там дещо скоротилися, на деяких пунктах пропуску немає ані пішоходів, ані легкових автомобілів. Тvoemisto.tv побувало на одному з пунктів пропуску на кордоні з Польщею – в Грушеві. Там ще було сотні автівок, тисячі людей рятували своє життя і сподівалися, що ще повернуться в Україну.

Ольга Коваль

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!