Чи скасують комендантську годину на Львівщині на Великдень

25562 0
Комендантська година на Львівщині триває від 00:00 до 05:00.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

На Львівщині не планують скасовувати комендантську годину у Великодню ніч. Вона триватиме від 00:00 до 05:00. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик

«Станом на зараз рішення про скасування комендантської години на території області немає. Наше бачення, що безпековий сегмент повинен бути. Комендантська година залишається така, яка і була, від 00:00 до 05:00. Пасхальні богослужіння повинні підлаштовуватись саме в такий формат із дотриманням комендантської години», – сказав він.

Читайте також: Великдень і Пасха. Що спільного і в чому відмінність

Комендантську годину у Львові та Львівській області запровадили з 25 лютого, вона тривала з 22.00 і по 6.00. З 12 квітня її тривалість скоротили – з 23:00 до 6:00. Із 26 квітня комендантську годину на Львівщині знову скоротили з 23:00 до 5:00. Із 19 жовтня і донині вона триває від 00:00 до 05:00.  

Комендантська година передбачає заборону у відповідний час доби перебувати на вулицях громади без спеціально виданих перепусток та документів, що посвідчують особу. Під час комендантської години варто залишатися вдома, а якщо пролунають сирени – спуститися в укриття. Громадянам радять завжди мати при собі документ, що посвідчує особу. Раніше членам добровольчих формувань територіальних громад на Львівщині дозволили перебувати на вулицях та в інших громадських місцях під час комендантської години без виданих перепусток.

Нагадаємо, що минулого року на Львівщині спершу скасували комендантську годину у Великодню ніч, але потім передумали через можливу діяльність диверсійно-розвідувальних груп.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!