Чи відвідувати храми у період карантину. Позиція ПЦУ та УГКЦ

13221 0
Недільну службу в УГКЦ запропонували дивитися онлайн.
Фото: pravlife.org

Фото: pravlife.org

І УГКЦ, і ПЦУ будуть виконувати розпорядження державної та місцевої влади і санітарних служб щодо карантину та просять усіх громадян відповідально ставитися до заходів безпеки та зберігати спокій. 

Читайте також: Глави ПЦУ та УГКЦ звернулись до українців через паніку про прибуття пасажирів із Китаю

Зокрема Блаженніший глава УКГЦ Святослав закликає людей похилого віку і батьків із малими дітьми залишатися вдома, адже вони перебувають у зоні найбільшого ризику. Він додає, що в нагоді можуть стати трансляції богослужінь, а священники, за потреби, можуть вділяти таїнства сповіді та причастя удома.

Щодо участі в богослужіннях, Блаженніший Святослав передусім заохочує всіх дотримуватися правил особистої гігієни в храмах. У цей період може бути оправданим не торкатися і не цілувати ікон. Недільну службу в УГКЦ запропонували дивитися онлайн.

У ПЦУ притримуються схожих рекомендацій, зокрема радять поклонятися мощам та іконам перед ними без цілування та не переносити святині з місць їх постійного перебування. Замість обіймів також радять поклонятися, якщо таким чином хочете привітатися. Пити під час причастя також закликають із одноразового посуду.

Читайте також: Як закриватимуть наземний та повітряний кордони України. Деталі

Нагадаємо, Україні та Львові карантин увели 12 березня. До 3 квітня призупинили діяльність усіх кінотеатрів, розважальних зон, культурних та мистецьких центрів, а у громадських закладах посилили дезінфекційні заходи.

Із повним переліком закладів, що припинили роботу на час карантину, а також заходів, що скасували, можна ознайомитись за посиланням. Як на карантин зреагували у кінотеатрах, ресторанах та ТРЦ можна почитати у спецматеріалі Tvoemisto.tv.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!