Данілов заявив, що приводів для паніки немає, ситуація з Росією зрозуміла

1237 0
Він зазначив, що Збройні Сили України готові дати відсіч.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України під час брифінгу сьогодні, 24 січня, сказав, що немає приводів для паніки і закликав зменшити напруження і не панікувати. 

«Станом на сьогодні ситуація абсолютно контрольована, у нас є збройні сили, які можуть дати відсіч. Для нас немає нічого нового, все складно починаючи з 2014 року», – заявив Данілов. 

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія може почати вторгнення в країну у великі міста. Насамперед вона націлиться на російськомовні регіони, зокрема може спробувати окупувати Харків. За словами Зеленського, Росії потрібен привід, наприклад, сказати, що вона нібито «захищає російськомовне населення». Детальніше читайте тут.

Нагадаємо, що командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк у розмові з The Times Павлюк сказав, що серед різних сценаріїв 20 лютого – потенційна дата початку нового вторгнення РФ – саме тоді закінчуються зимові Олімпійські ігри в Пекіні, а також завершаться спільні російсько-білоруські навчання на кордоні України. Також, за його словами, Росія розгорнула 54 бойові тактичні групи, у тому числі 36 балістичних ракет середньої дальності «Іскандер».

Додамо, що НАТО спрямовує додаткові кораблі й винищувачі на східний фланг через російську загрозу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!