Де і коли продзвенить перший дзвоник у львівських школах? Деталі

2128 0
Згідно з інформацією управління освіти ЛМР, більшість загальноосвітніх навчальних закладів Львова свято першого дзвоника проводитимуть на шкільних подвір’ях. Декілька навчальних закладів запланували проведення заходу у храмах та церквах, які знаходяться поблизу шкіл.
фото: mukachevo.net, karpatnews.in.ua, tsn.ua

фото: mukachevo.net, karpatnews.in.ua, tsn.ua

У 2015-2016 навчальному році прогнозована кількість учнів-першокласників - 8159 дітей, що на 482 дитини більше, ніж у попередньому 2014-2015 навчальному році.

Читайте також: Чи доведеться батькам платити за шкільні підручники?

Кожен навчальний заклад самостійно визначає формат проведення свята першого дзвоника. Як зазначають в управлінні освіти ЛМР, тему першого уроку навчальні заклади визначають самостійно.

Читайте також: Замість паперових підручників – вільний доступ до електронних версій

«При обранні теми, підготовці і проведенні уроку доцільно звернути увагу на питання історії українського державотворення, розвитку та зміцнення держави, історії державних символів України. Це може бути урок-роздум про історичну долю України, героїку сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності країни, розмова з учнями про сьогодення і перспективи України. Доречним буде також запрошення на Перший урок учасників Революції Гідності, ветеранів і учасників російсько-української війни, волонтерів.

Першокласників, які уперше переступають поріг школи, будуть ознайомлювати з історією школи, досягненнями її випускників, особливостями навчання в ній тощо», - повідомили в управлінні освіти ЛМР.

Читайте також: Перше вересня у Львові: замість квітів – допомога армії

Детальніше з інформацією про те, де у Франківському та Шевченківському районах можна ознайомитися за цим посиланням, програму Галицького, Сихівського, Залізничного та Франківського районів – тут.

Опублікував Ігор Саджениця

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!