П'ять пунктів пропуску на Львівщині є перспективними для облаштування

1333 0
До переліку просять також включити ПП «Угнів – Диніска».
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині п'ять пунктів пропуску є перспективними для облаштування. Три з них у Самбірському районі, а два у Червоноградському. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

Як йдеться у повідомленні, перспективними пунктами пропуску у нашій області, відповідно до розпорядження Кабміну «Про затвердження плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки», є:

  • «Лопушанка – Міхновець»,
  • «Боберка – Смольник»,
  • «Мшанець – Бандрув»,
  • «Варяж – Усьмеж»,
  • «Белз – Будинін».

Читайте також: Хто з чоловіків може виїхати за кордон з 1 серпня під час воєнного стану

Крім того, за його словами, Львівська ОВА подала звернення у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, щоб до переліку перспективних включили ПП «Угнів – Диніска» у Червоноградському районі.

«Минулоріч в межах домовленостей Президента України та Президента Польщі на пункті пропуску «Краківець – Корчова» провели модернізацію, зокрема збільшили кількість смуг, розширили прикордонну та митну інфраструктуру, зменшили період очікування в черзі. Такі ж покращення чекають пункти «Шегині – Медика» та «Рава-Руська – Гребенне». Розбудова кордону – наш пріоритет, адже це збільшує можливості як для експорту, так і для прокладення нових логістичних маршрутів, окрім того, це сприятиме розвитку туризму», – наголосив очільник Львівщини Козицький. 

Нагадаємо, у рамках покращення роботи українсько-європейського кордону в Уряді планують створити ще 9 автомобільних пунктів пропуску на кордоні з ЄС та модернізувати 13 існуючих. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!