Де у Львові можна піти до сповіді та як підготуватися

1967 0
До сповіді потрібно підготуватися заздалегідь.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

В Україні греко-католики та православні 5 травня святкують Великдень. Церква заохочує вірян сповідатись перед Великоднем та іншими великими святами, прийняттям інших таїнств і в поминальні дні. 

Священники кажуть, що за кілька днів до сповіді треба згадати всі скоєні від останнього покаяння гріхи та попросити вибачення у близьких. Прийшовши до церкви, скажіть священнику, що хочете посповідуватися. Вам покажуть місце, де відбуватиметься сповідь, і туди прийде священник. Він поставить вам кілька запитань, щоб з’ясувати, чи немає перешкод для сповіді.

Читайте також: Чому Великдень святкують у різні дати та чи може це змінитись

«Впорядкування духовного життя – це особиста відповідальність кожного. Таїнство Сповіді – це віднова довіри до Бога. Коли ця довіра гасне, зʼявляється гріх. Гріх шкодить стосункам з Богом, з близькими і зі собою. Тому, все залежить від моєї особистої уваги до цих речей. Принаймні раз в місяць вартує приділяти час», – каже у коментарі Tvoemisto.tv керівник пресслужби Львівської архиєпархії УГКЦ отець Михайло Квасюк.

Де можна піти до сповіді у Львові

Зараз усі храми УГКЦ Львова відчинені, де є присутні священнослужителі, що сповідають. У кожній церкві різні години Літургій і Сповіді. Починаючи від 07:00 – до 10:00 год. О 18:00 відбувається Божественна літургія і сповідь. Зокрема, у Львові можна піти до сповіді до храмів УГЦК:

  • Собор Юра – пл. Святого Юра, 5;
  • Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла – вул. Театральна, 11;
  • Домініканського собору (греко-католицька церква Святої Євхаристії) – площа Музейна, 1;
  • Церква Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ –  майдан святого Івана Павла ІІ папи Римського, 1;
  • Храм святих Кирила і Методія –  вул.  Угорська, 1;
  • Храм Преображення ГНІХ – вул.  Краківська, 21;
  • Церква введення в храм Пресвятої Богородиці –  вул. Чукаріна, 5;
  • Церква Священномученика Йосафата – вул. Замарстинівська, 134.
  • Церква Всіх Святих Українського Народу – вул. Симона Петлюри, 32;
  • Церква Святих Ольги та Єлизавети – пл. Кропивницького;
  • Храм Володимира та Ольги – вул. Симоненка, 5а. 

Як підготуватися до сповіді

Через сповідь людина розпочинає нове життя, змінює життєві орієнтири, отримує силу робити добрі справи. До Сповіді потрібно підготуватися заздалегідь – щирою молитвою, постом і примиренням з усіма людьми. Це допомагає заглянути в себе, побачити свої гріхи і пізнати серед них головну свою гріховну недугу. Бажано прочитати літературу, присвячену Таїнствам Сповіді і Причастя.

«Я завжди раджу віднайти кілька хвилин часу для підготовки: місце, де мене не потурбують, тишина. Далі вартує помолитися до Святого Духа, щоб допоміг думкам пригадати вчинки свої. Відтак, коли пригадуємо вчинки що засмучують, в душі твориться жаль. Він підштовхує християнина до покаяння та до отримання прощення. Орієнтиром є 10 заповідей Божих, але найкраще придбати книжку доброї Сповіді, в якій детально пояснюється і заповідь кожна і гріх. Тоді людина розуміє свій вчинок, а ще краще розкопує коріння вчиненого гріха. І на останок - визнання перед Богом через священника своїх гріхів, обіцянка перед Господом виправитися і отримання покути (молитви чи чогось іншого), що допоможе зцілити рану», – каже отець.

Нагадаємо, з 1 вересня 2023 року Православна церква України та Українська греко-католицька церква перейшли на новоюліанський календар. Відтак парафіяни відзначатимуть всі неперехідні свята на 13 днів раніше. Детальніше про те,  як зміняться дати святкування нерухомих свят, читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!