День без поліетилену: як львівські супермаркети долучилися до екоініціативи. Фото

8664 1
Участь у акції беруть приблизно 100 магазинчиків Львова.
фото: Вікторія Ейсмунт

фото: Вікторія Ейсмунт

Сьогодні, 9 квітня, у Львові стартувала тримісячна просвітницька кампанія «Без поліетилену». Частина супермаркетів та магазинів міста на день спробували повністю або частково  відмовитися від поліетиленових пакетів. Як розповів під час брифінгу заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, до ініціативи долучилися 8 торгових мереж, приблизно 17 торгових центрів та майже 100 менших магазинів по всьому Львову.

Під час прес-конференції у кінці березня про намір доєднатися до акції повідомили, зокрема, мережі «Ашан», «Холдинг емоцій !Fest», «АТБ», «Близенько», «Арсен» та «Рукавичка». Tvoemisto.tv перевірило, яку альтернативу поліетилену пропонують у найбільших мережах супермаркетів міста.

Директорка мережі «Ашан» у Львові Тетяна Герасимова під час брифінгу розповіла, що альтернативне пакування з’явилося сьогодні по всій мережі у Львові, тобто у трьох супермаркетах. Замість поліетиленових рукавичок залишили спеціальні щипці, лопатки та силіконові прихватки. Загалом, за її словами, поліетилен у супермаркетах ще залишать, оскільки є такі продукти, які поки що не можна спакувати в щось інше, наприклад, рибу чи м’ясо. Проте на касі та у відділі овочів і фруктів пропонують альтернативу — багаторазові мішечки, паперові пакети та контейнери.

просп. Чорновола, 16і

просп. Чорновола, 16і

просп. Чорновола, 16і

У супермаркеті «Рукавичка» залишилися поліетиленові пакети у відділах солодощів, овочів, фруктів. Альтернативне пакування є у відділі випічки. На касі можна придбати паперові пакети та багаторазові торбинки. Крім цього, покупцям дозволяють купувати продукти у власну тару та пропонують бонуси.

просп. Чорновола, 43а

просп. Чорновола, 43а

просп. Чорновола, 43а

У мережі «Арсен» поліетиленові пакети лишилися у відділі овочів та фруктів, натомість для випічки та солодощів пропонують паперову альтернативу. Так само залишилися і поліетиленові рукавички. На касі замість звичних пакетів можна придбати багаторазові торбинки.

пл. Соборна, 14

пл. Соборна, 14

пл. Соборна, 14

пл. Соборна, 14

У супермаркеті АТБ паперові пакети та багаторазові торбинки пропонують на касі, а в самій торговій залі залишилися поліетиленові.

вул. Вернадського

вул. Вернадського

У супермаркеті мережі «Сільпо» паперові пакети пропонують на касі та у відділі випічки, хоча офіційно мережа не долучалася до просвітницької акції.

вул. Під Дубом, 7б

У супермаркеті мережі «Близенько» немає альтернативи поліетилену у відділах солодощів, овочів та фруктів, але на касі пропонують багаторазові торбинки та паперові пакети.

просп. Чорновола, 7а

просп. Чорновола, 7а

Також до еко-ініціативи долучилися ТЦ «Метро» та магазин «Два кроки від хати». Зокрема у «Метро» покупцям пропонують багаторазові торби за ціною поліетиленових пакетів, у відділі солодощів, овочів, фруктів та випічки можна скористатись паперовими пакетами, а замість рукавичок – щипцями.

У магазині «Два кроки від хати» на день забрали усі поліетиленові пакети, натомість пропонують паперові пакети та багаторазові тари.

Читайте також: 75 копійок замість 50. Як бізнес Львова зреагував на обмеження використання поліетилену

Нагадаємо, 9 листопада виконком Львівської міської ради погодив обмеження використання поліетиленових пакетів у торгових мережах міста.

Фото Вікторії Ейсмунт, Анни Журби, Оксани Матійків

Читайте також:
11 Квітня, 2019 23:01
Марія підтримайте, будь-ласка, відео про пластикові квіти на кладовищі,від львівських школярів в конкурсі відеоробіт «Життя без сміття» натиснуши «Проголосувати» за посиланням
[***]s://wasteno.org.ua/video/ne-nesit-plastyk-na-kladovyshcha (необхідно мати профіль в Фейсбуці) (30 сек часу)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!