У Львові погодили обмеження використання поліетилену в торгових мережах

10378 0
Продавці мають пропонувати покупцям багаторазову альтернативу або паперові пакети.
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

Сьогодні, 9 листопада, виконком Львівської міської ради ухвалив рішення про обмеження використання поліетиленових пакетів у торгових мережах міста.

Читайте також: 75 копійок замість 50. Як бізнес Львова зреагував на обмеження використання поліетилену

Зокрема власникам магазинів рекомендують пропонувати покупцям на альтернативу одноразовим пакетам із поліетилену паперові пакети чи багаторазові торбини. Крім цього, вони мають розробити програму лояльності для споживачів, аби заохотити їх використовувати багаторазову тару. Водночас департаменти гуманітарної політики та розвитку мають організувати просвітницьку роботу у закладах освіти про негативний вплив поліетилену на довкілля.

Читайте також: Чим можна замінити одноразові пакети. 4 альтернативи

Крім цього, підприємців стимулюватимуть створювати пункти прийому поліетиленових пакетів. Нагадаємо, що напередодні поліетилен заборонили у Славську.

Додамо, наскільки реально відмовитися від таких пакетів у супермаркетах та чи можна їх замінити власними тарами чи еко-сумками, обговорювали під час зустрічі «Розробка загальноміської кампанії зі зменшення генерування сміття у Львові», організованій у липні 2016 року дискусійною платформою «Твоє місто Львів».

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!