Київ

Депутатці Київради Ар’євій призначили цілодобовий домашній арешт

1061 0
Депутатка заперечує стан наркотичного сп’яніння під час скоєння ДТП
Ярина Ар

Ярина Ар'єва / Facebook

Апеляційний суд Києва частково підтримав вимогу прокуратури щодо запобіжного заходу депутатці Київради Ярині Ар’євій, яку підозрюють у скоєнні ДТП у стані наркотичного сп’яніння, і відправив її під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета. Про це повідомляє Суспільне.

За рішенням суду, Ар’єва не повинна відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду. Вона має здати для зберігання до поліції свій закордонний паспорт. Повний текст ухвали оприлюднять 22 червня.

Прокуратура наполягала на утриманні підозрюваної під вартою на час досудового розслідування, зазначаючи, що вона не з'являлась на розгляд слідчих дій без аргументів. Також, за даними сторони звинувачення, депутатка Київради ігнорувала правила дорожнього руху і раніше вже притягувалась за це до адміністративної відповідальності.

Захист депутатки аргументує, що ризику втечі і переховування підозрюваної немає. Вона залишилася на місці аварії, викликала «швидку», відшкодовує шкоду, заподіяну постраждалій у ДТП.

Сама Ярина Ар’єва, виступаючи в суді, зазначила, що «шкодує про ДТП і про те, що завдала моральної та фізичної шкоди невинній людині». За її словами, після дорожньо-транспортної пригоди вона допомагала травмованій жінці, чим могла — викликала поліцію, «швидку». Каже, що залишати місце аварії не збиралася, хоча на місці інциденту не було свідків чи камер.

«Я не збиралася нікуди втікати, тому що я хотіла цій людині допомогти. Переховуватись чи заважати здійсненню розслідування, визначенню правди у цій справі я не маю наміру», — зазначила вона.

На запитання судді, чи шкодує підозрювана про кермування автомобілем у нетверезому стані, депутатка відповіла, що заперечує стан наркотичного сп’яніння під час скоєння ДТП.

Адвокати додали, що з боку потерпілої немає матеріальних чи моральних претензій. За угодою, укладеною між обвинуваченою та потерпілою, останній нещодавно відшкодовано 1 мільйон гривень. До першого вересня постраждалій мають виплатити ще 200 тисяч грн. Жінка лікується не в Україні.

Нагадаємо, що у прокуратурі заперечили заяву депутатки Київради Ярини Ар'євої про те, що вона не вживала наркотиків перед тим, як потрапила в аварію.

Як ми повідомляли раніше, дорожня пригода сталася 27 листопада 2022 року у Києві. Підозрювана, керуючи автомобілем марки Volkswagen Polo в стані наркотичного сп’яніння, рухалася по проспекту Бандери у напрямку вулиці Богатирської.  Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, водійка здійснила наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження. Потерпіла отримала переломи ключиці та щелепи з травматичною екстракцією зубів, переломи кінцівок, закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження.

Додамо, прокуратура повідомила про підозру депутатці Київради Ярині Ар'євій у скоєнні ДТП із тяжкими наслідками в стані наркотичного сп'яніння. Суд обрав депутатці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у період часу з 20:00 до 06:00 строком на 2 місяці. Депутатка стверджує, що не була під наркотиками, а справу їй шиють через боротьбу з московським патріархатом. Нардеп Володимир Ар'єв переконує, що з ним зводить рахунок голова ОП Єрмак. 

Довідка. Ярина Ар'єва народилась 8 серпня 2000 року, є дочкою депутата Верховної Ради Володимира Ар'єва та ведучої телеканалу «Прямий» Наталки Фіцич. Депутаткою Київради Ар'єва стала у 2020 році. У 2021 році дівчина закінчила магістратуру в Інституті міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!