Київ

ДТП із депутаткою Київради. У прокуратурі запевняють, що Ар'єва від початку підтвердила вживання маріхуани

1590 0
Зі слів прокуратури, депутатка Ярина Ар'єва підтвердила вживання маріхуани з ціллю лікування головного болю.
Ярина Ар

Ярина Ар'єва / Facebook

У прокуратурі заперечують заяву депутатки ЄС в Київраді Ярини Ар'євої та її батька - нардепа ЄС Володимира Ар'єва про те, що вона не вживала наркотиків перед тим, як потрапила в аварію. Про це в коментарі «Твоєму місту» повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Після ДТП Ар'єву направили в лікарнню здати аналізи. 

«Підозрювану одразу після ДТП доставили до лікарні для проведення огляду на наркотичне сп’яніння, оскільки первинно були помітні зовнішні ознаки наркотичного спяніння. Також візуальні ознаки наркотичного сп’яніння підтвердила лікарка. Це засвідчено в акті. Для перевірки цих доводів підозрюваній запропонували здати відповідні аналізи для проведення лабораторного дослідження. Ємність із біологічними зразками була опломбована у її присутності. Підозрювана в усній розмові з працівниками лікарні не заперечувала факт наркотичного сп'яніння. Вона пояснила лікарці, що вживала маріхуану для лікування головної болі», — акцентує Максимець. 

У грудні депутатка самостійно розписалась про отримання медичного висновника, який підтвердив факт наркотичного сп'яніння.  

«Зовнішні ознаки наркотичного сп'яніння первинного огляду підтверджені токсикологічною експертизою. На початку грудня 2022 року підозрювана сама прийшла до медустанови, щоб отримати висновок її медичного огляду. Підозрювана самостійно розписалась в отриманні висновку з її медичного огляду. Тому слова підозрюваної про те, що «експертиза, зроблена після ДТП, нічого не виявила» - є абсолютною неправдою. Згодом висновки медогляду та зовнішні ознаки, які виявила лікарка під час огляду після ДТП, повністю підтвердила судово-медична експертиза», — акцентує Максимець. 

Інша експертиза - технічна, не підтвердила версію подій депутатки, яка стверджувала що збила жінку не на пішохідному переході, а за його межами. 

«Для перевірки версії водійки була призначена автотехнічна експертиза механізму наїзду на пішохода та проведено слідчий експеримент. Їхні висновки повністю спростували версію підозрюваної, яка стверджувала, що збила жінку не на пішохідному переході, а поза ним і що вона не могла її бачити через блекаут. Вчинити наїзд за тих обставин про які вона стверджувала неможливо - удар би прийшовся на іншу сторону тіла потерпілої. Пішохідний перехід позначений "зеброю" та попереджувальними дорожніми знаками, що мають світловідбиваючий ефект. Це видно зокрема на фото, зробених під час експерименту», — резюмує Надія Максимець. 

Нагадаємо, прокуратура повідомила про підозру депутатці Київради Ярині Ар'євій у скоєнні ДТП із тяжкими наслідками в стані наркотичного сп'яніння. Суд обрав депутатці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у період часу з 20:00 до 06:00 строком на 2 місяці. Депутатка стверджує, що не була під наркотиками, а справу їй шиють через боротьбу з московським патріархатом. Нардеп Володимир Ар'єв переконує, що з ним зводить рахунок голова ОП Єрмак. 

Потерпіла отримала переломи ключиці та щелепи з травматичною екстракцією зубів, переломи кінцівок, закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження.

Ярина Ар'єва народилась 8 серпня 2000 року, є дочкою депутата Верховної Ради Володимира Ар'єва та ведучої телеканалу «Прямий» Наталки Фіцич. Депутаткою Київради Ар'єва стала у 2020 році. У 2021 році дівчина закінчила магістратуру в Інституті міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: ДТП

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!