Львів візьме кредит на 100 тролейбусів та реконструкцію Шевченка

2308 1
Кредит 50 млн євро ЛМР виплачуватиме 13 років.
Ілюстративне фото: kr-rada.gov.ua

Ілюстративне фото: kr-rada.gov.ua

Депутати Львівської міськради погодили підписання договору про наміри взяти кредит 50 млн євро для закупівлі 100 тролейбусів із автономним ходом та ремонту тролейбусної контактної мережі. За відповідну ухвалу проголосували сьогодні, 10 жовтня.

Читайте також: Міська рада Львова погодила ескізний проєкт реконструкції вулиці Шевченка. Схеми

Договори підписуватимуть безпосередньо ЛМР, ЛКП «Львівелектротранс», ЛКП «Львівавтодор» та Міжнародною фінансовою корпорацією.

«Ця закупівля буде в приблизно у 2021 році. Це довга процедура, яку треба пройти», – сказав під час пленарного засідання міський голова Львова.

Нагадаємо, 13 травня, Львівська міська рада підписала мандатний лист з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) про залучення 50 млн євро кредиту для купівлі 100 нових тролейбусів, ремонту електромережі та вулиці Шевченка. З них 25 млн євро – витратять на придбання 100 тролейбусів, 10 млн євро – на ремонт і оновлення електромережі, ще 15 млн євро – на реконструкцію вулиці Шевченка. Крім цього, МФК має надати місту технічну допомогу та консультацію щодо транспорту.

Кредит отримають на 13 років із пільговим періодом у 3 роки під 4,99-5,5%. Надати послуги МФК має після підписання самого договору приблизно до кінця 2020 року.

Читайте також: Львівським стадіоном «Торпедо» заплатили за кредит. Фото

Раніше міський голова на пленарному засіданні анонсував закупку 100 електробусів. Цього року Львів також отримає 50 нових низькопідлогових тролейбусів «Електрон».


Читайте також:
11 Жовтня, 2019 09:54
Невідомий Гроші на метро краще б взяли
Купляй нові автобуси тролейбуси чи не купляй толку ніякого не буде коли все місто в заторах
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!