Депутати Львівської міськради закликають перевірити усі бізнеси, якими володіли росіяни в місті

1573 0
Якщо виявляться факти російського сліду, будуть вимагати націоналізації львівських підприємств.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Депутати Львівської міської ради закликають перевірити усі підприємства, кінцевими бенефіціарними власниками яких станом на 1 січня 2020 року були громадяни рф. Про це під час пленарного засідання Львівської міської ради сьогодні, 6 липня, повідомив депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Різник.

«Як вбачається з інформації, оприлюдненої вчора, велика кількість компаній, кінцевими бенефіціарними власниками яких раніше були росіяни, технічно перереєструвалися і змінили кінцевих бенефіціарів. Хоча їх безпосередній вплив на діяльність компаній зберігся. Тому звертаємося щодо перевірки діяльності цих підприємств. Закликаємо застосувати до них всі можливі санкції», – зазначив Олексій Різник.

Читайте також: До яких готелів у Львові мають стосунок колишні росіяни

Як зазначив міський голова Андрій Садовий, сьогодні він повторно звернувся до НАЗК, голови ЛОВА  і керівника РНБО Олексія Данілова, адже 22 та 29 квітня 2022 року вже зверталися стосовно 342 підприємств, які, на думку ЛМР, мають російський слід на території Львова. Жодної відповіді так і не отримали.

«Також у цьому листі я особливо звертаю увагу на Львівський ізоляторний завод і Львівську ізоляторну компанію. Як ви знаєте, колега Динік є директором там. Якщо виявляться факти російського сліду, ми будемо вимагати націоналізації підприємств. Те саме стосується автобусного заводу», – пояснив Андрій Садовий.

Зазначимо, що сьогодні проходить пленарне засідання сесії Львівської міської ради. Депутати мають на ньому розглянути понад 280 питань. Що розлядатимуть дізнайтеся у матеріалі.

Нагадаємо, що станом на вересень 2022 року у Львові понад 340 бізнесів прямо або опосередковано належали росіянам.

У Львівській області є 235 юридичних осіб, які мають зв’язки з росією, зокрема у Львові таких – 150. Тvoemisto.tv розповіло про ТОП-5 компаній з російським капіталом і найбільшим прибутком у понад 5 млн грн на Львівщині, і про те, чи можна у їхніх російських власників вилучити майно на користь держави.

Міський голова Львова Андрій Садовий опублікував в себе на сторінці у Фейсбуку один із «списків власників російського бізнесу у Львові». Tvoemisto.tv перевірило список та зʼясувало, що деякі з цих компаній у стані припинення діяльності, одну юридичну особу ліквідовано. Реальну діяльність проводять сім компаній, про них і розповідаємо. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!